21.09.2024.

10:09

Foto: Starsportphoto

Sport

Ko će biti bonusi Partizana za derbi? Stanojević ima samo jednu dilemu

Što se tiče Partizana, utisak je da će Aleksandar Stanojević imati znatno lakši posao u odnosu na kolegu Vladana Milojevića. Crvenoj zvezdi ozbiljan problem napravila povreda Ognjena Mimovića, koji je ujedno i bonus i standardan igrač na poziciji desnog beka. Očekuje se da jedan bonus u sastavu Zvezde bude reprezentativac Burkine Faso Naser Điga, koji poseduje i srpski pasoš, dok će drugog stručni štab crveno-belih morati dobro da izanalizira.

Sa druge strane, u Partizanu ne postoje problemi takve vrste, mada će i Stanojević, najerovatnije morati da posegne za strancem sa srpskim pasošem. U pitanju je internacionalac iz Gane, mladi Ibrahim Zubairu, koji ima prednost u odnosu na konkurenciju.

Gotovo da ne postoji dilema da će mesto jednog bonusa popuniti povratnik u crno-beli tabor, Mihajlo Ilić. Mladi reprezentativac Srbije u finišu prelaznog roka vratio se iz Bolonje kako bi nadomestio odlazak kapitena Svetozara Markovića. Odmah po povratku u klub bio je u startnoj postavi protiv OFK Beograda, tako da će on zauzeti mesto štopera uz bosanskog fudbalera Nihada Mujakića.

Informer

Jasno je da Stanojević ima još varijanti za bonuse, ali gotovo da ne postoji dilema da će to biti Ilić i Zubairu. Mladi momak iz Gane protiv OFK Beograda zabeležio je gol i asistenciju, bio je jedan od najubojitih na terenu i što je najvažnije, delovao je najopasnije od svih ofanzivnih igrača Partizana.

Međutim, red je napomenuti i koje rezervne varijante ima trener Partizana. Na istoj poziciji gde je Zubairu, desno krilo, može da igra još jedan bonus, Nemanja Trifunović. Utisak je, međutim, da Stanojević nema baš neko veliko poverenje u njega, kao ni u defanzivnog vezistu Mateju Stjepanovića.

Informer

Postoji i opcija da meč počne novajlija iz Voždovca Vukašin Đurđević i to na poziciji desnog beka, mada je znatno realnije da popularni Stanoje poverenje pruži Aleksandru Filipoviću na toj strani. Dakle, prema nekim prvim projekcijama, bonusi bi trebalo da budu Ilić i Zubairu, a prva postava Partizana za derbi, ako svi budu zdravi i spremni, mogla bi da izgleda ovako:

A. Jovanović - Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević - Arijaga (Kovač), Zahid - Zubairu, Natho, Kalulu - Đ. Jovanović.

Uz, naravno, napomenu da postoji i varijanta da Zubairu bude špic, a da umesto Đorđa Jovanovića, samo na krilnoj poziciji, utakmicu počne internacionalac iz Južne Koreje Jung Džun Goh.