22.09.2024.

10:08

Foto: Starsportphoto

Sport

Ovo je najveći problem Partizana! Zoran Savić otvoreno o stanju u ekipi

KK Partizan je sinoć u Atini osvojio turnir "Pavlos Janakopulos" i to pobedom nad aktuelnim prvakom Evrope Panatinaikosom. Ekipa je tako dobila ozbiljnu injekciju samopouzdanja pred start sezone, pošto je pripremni period maltene odrađen perfektno.

Međutim, briga u redovima aktuelnog vicešampiona ABA lige itekako ima. Trener Željko Obradović izjavio je da nije zadovoljan pojedinim segmentima igre, uprkos rutinskoj pobedi nad Panatinaikosom, a u zabrinutom tonu govorio je i sportski direktor Partizna, Zoran Savić.

On kaže da ekipi trenutno najveći problem predstavlja povreda Ajzee Majka, momka koji je projektovan da bude startni krilni centar, takozvana "četvorka".

Informer

Jedini problem koji imamo je povreda Ajzeje Majka, pa ne znamo gde se nalazimo kada je u pitanju startna četvorka. Mislim da će da se vrati narednih dana treninzima, pa ćemo da vidimo kakva je tu situacija. Sve u svemu, zadovoljan sam dosadašnjim tokom priprema - kaže Zoran Savić za klupsku televiziju.

Informer

Partizan je ovog leta doveo čak 14 novih igrača i potpuno rekonstruisao ekipu, a Savić smatra da je za to vreme odrađen jako dobar posao.

- Malo vremena imamo za pripreme. Evroliga ne dozvoljava više od pet sedmica da se pripremimo, pa mislim da smo u tom periodu napravili dosta - dodaje Savić.