22.09.2024.

11:48

Foto: Starsportphoto

Sport

Stanojević pred derbi sa Zvezdom: Ne prihvatam remi, idemo na pobedu! Sada nismo konkurentni, ali...

Fubaleri Partizana sutra (19.00, Arena 1 premijum) dočekuju najvećeg rivala u utakmici 9. kola Superlige Srbije. Biće to 174. ligaški okršaj najvećih rivala, a konferenciju za medije tim povodom održao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Podsetimo, Partizan je prošlog vikenda poražen od OFK Beograda sa 3:2 i u derbi ulazi sa osam bodova manje od Crvene zvezde, ali i sa utakmicom manje.

Prema Stanojevićevim rečima, crno-beli ne bi bili zadovoljni nerešenim ishodom, iako je u ovom momentu objektivno gledano, Crvena zvezda u svim segmentima daleko ispred crno-belih.

Kao neko ko vodi Partizan na svom stadionu ne mogu da kažem da je remi pozitivan rezultat. Bez obzira da li je u lošem momentu. Pozitivan rezultat za Partizan je samo pobeda. Samo to. Tu nema dileme - jasan je Stanojević.

Prema njegovim rečima, bez obzira na ogromnu razliku u cenama timova i ulaganjima, Partizan će sve uraditi da bude konkurentan Zvezdi.

- Ne znam za cifre, niti sam razmišljao. Zvezda pravi tim za Ligu šampiona, naravno, to je njihova stvar i sposobnost. Derbi je posebna utakmica, i ranije se dešavalo da neko više neko manje ulaže. Bitno je da kad uložimo radimo strateški dobro i da onda odmerimo snage. Novac znači i pomaže, ali ako napravite pravu priču možete da budete konkurentni.

Informer

Ističe i da je utakmicu Zvezda - Benfika odgledao više puta.

- Pratio sam meč Zvezde i Benfike, odgledao sam ga više puta. I sve utakmice ostale. Drugačije su slabosti u Ligi šampiona, drugačije u domaćem prvenstvu. Znamo koje su im mane, spremili smo se, ali Liga šampiona je drugi nivo da bismo na osnovu toga mogli da sudimo.

Na pitanje o izboru sudije Novaka Simovića da sudi, imao je zanimljivu opasku, spomenuvši i Pavla Ilića, koji je sudio prethodne derbije prošle sezone.

- Nemam šta da komentarišem. Imali smo negativno iskustvo sa sudijom iz Lovćenca. Kad imate ovakve situacije nadam se da nije potrebno da pred ovakav meč pričamo o sudijama. I on je između ostalog sudio, bili su dobri sa strane suđenja. Sećam se prethodnih derbija koji su bili strašni. Pribojavao sam se da ne bude isti sudija. Da ne pričam o imenima. Nije dugo sudio derbi, zabrinuo sam se možda će suditi (o Pavlu Iliću, prim. aut.). Ovaj sudija iz Lovćenca je internacionalac, imao sam negativna iskustva, ali i pozitivna. Sada nismo konkurentni, nema razloga da sudi loše.

Stanojević dodaje i da je dodatni problem za njegovu ekipu što uprava nije dovela napadača kakvog je on tražio.

- Dobro sigurno da nam je to veliki problem. Svaki trener bazira igru na napadaču. Birate prvo napadača, pa na osnovu toga dovodite krila. Imamo napadače, ali ja sam insistirao na određenom profilu. Šta da kažem, da se ponavljam, nema potrebe. Imamo tim koji imamo i jednostavno u odnosu na to pravimo taktiku. U zavisnosti od toga koji profil napadača će igrati, videćemo. 

Što se tiče izbora tima, Stanojević kaže da ima nekoliko dilema.

- Videćemo. Imamo varijante, možda će biti dva špica. Treba da razmišljamo i o drugom poluvremenu, treba da imamo plan za više situacija. Ne možete da krenete pa da sve ispucate. Sve varijante smo radili, neće biti velika iznenađenja. Ne možemo da iznenadimo, svi prate sve, znate nam igrački kadar. Posebno veliko iznenađenje neće biti.

Informer

Kaže i da je ekipa dobro trenirala prethodne nedelje nakon poraza od OFK Beograda.

- Znamo svi šta je derbi. Jasno nam je svima. Razmišljamo samo o toj utakmici. Šta će se desiti posle, nismo opterećeni. Dobar rezultat i pobeda okreću sve u našu korist. Radimo dobro. Kada izgubite utakmicu najvažnije da održite fokus i da imate kontrolu nad grupom. Sa te strane sam zadovoljan. Kada izgubite trenutak je nepovoljan, ne znam šta bih dodao.

Zvezda, sa druge strane, ima problem zbog povrede Ognjena Mimovića. Stanojević se nije previše fokusirao na suparnički tabor.

- Dobro, zavisi kako će oni igrati. Ima spekulacija, ali mi moramo prvo sebe da rešimo. Da mi donesemo nešto naše. Da razmišljamo ko će biti desno, levo, bonus... Ima hiljadu pitanja. Mnogo situacija može da se desi kod njih, pa ne bismo da se previše bavimo njima. Nas treba da rešimo.