22.09.2024.

12:36

Foto: Starsportphoto

Sport

Stanojević progovorio u sudiji Simoviću: Imali smo negativno iskustvo, ali...

Prisetio se trener crno-belih negativnog iskstva sa pomenutim arbitrom, koji je u prošlosti često bio meta kritika "crno-belih".

- Nemam šta da komentarišem. Imali smo negativno iskustvo sa sudijom iz Lovćenca. Kad imate ovakve situacije nadam se da nije potrebno da pred ovakav meč pričamo o sudijama. I on je između ostalog sudio derbi, bili su dobri sa strane suđenja. Sećam se prethodnih derbija koji su bili strašni. Pribojavao sam se da ne bude isti sudija. Da ne pričam o imenima. Nije dugo sudio derbi, zabrinuo sam se možda će suditi (o Pavlu Iliću, prim. aut.). Ovaj sudija iz Lovćenca je internacionalac, imao sam negativna iskustva, ali i pozitivna. Nema razloga da sudi loše - kazao je Stanojević pred utakmicu sa najvećim rivalom.

Informer

Podsećamo. ozbiljan problem nastao je nakon 163. derbija u Humskoj 18. oktobra 2020. godine kada je bilo 1:1 nakon što je Zvezda izjednačila iz penala koji je generalni direktor Partizana Miloš Vazura okarakterisao kao nepostojeći. Takođe, Simović je sudio Partizanu protiv Čukaričkog 2022. u meču koji je takođe podigao veliku buru. Bilo je 0:0, a klub iz Humske je takođe bio nezadovoljan kako je arbitar obacio svoj deo posla pa su nakon meča poručili: "na Banovom brdu nastavljena krađa bodova Partizanu u režiji 'ljudi u crnom".

"Smatramo da Sudijska komisija na čelu sa gospodinom Dejanom Filipovićem napokon ima laku odluku pred sobom, a to je da delegira Novaka Simovića kao glavnog arbitra na predstojećem večitom derbiju, jer se posle utakmice Čukaričkog i Partizana pokazao i dokazao svom prijatelju, komšiji i zemljaku iz Crvene zvezde da to zna i može da odradi na "pošten način" - isticali su tada u Partizanu", aludirali su tada crno-beli  na činjenicu da je Novak Simović iz Lovćenca, odakle svoje korene vuče i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.