22.09.2024.

12:54

Foto: Starsportphoto

Sport

Aleksandar Jovanović o Zvezdi: Pojačali su se, proučavam njihove napadače

Partizan sutra (19.00, Arena 1 premijum) dočekuje Crvenu zvezdu u 174. večitom derbiju, a tim povodom danas su se javnosti obratili trener Partizana Aleksandar Stanojević i kapiten Aleksandar Jovanović.

Stanojević je između ostalog rekao da će njegova ekipa, bez obzira na to što trenutno nije konkurentna, ići na pobedu, a govorio je i o izboru sudije Novaka Simovića. Sa druge strane, golman Jovanović fokusirao se na to da će protiv Zvezde biti izuzetno teško, naročito zbog činjenice da se veoma pojačala u ofanzivnom delu tima.

Kaže da su napadači Šerif Ndijaje i Bruno Duarte kvalitetni igrači, ali da neće samo oni biti opasnost po njegov gol.

- Pojačali su se kvalitetno, analiziram svakog igrača. Jača strana im je ofanzivni deo. Šerif, Duarte, ko god počne. I prošle godine smo tako pričali, pa su se određeni delovi utakmica završavali kako smo mi hteli. Sutra je 90 minuta, igramo kući, ko god dođe u našu kuću, neće biti favorit. Fokusiramo se na svakog igrača, analiziramo i sve staje u 90 minuta - kaže Jovanović.

Informer

 

Novinari su ga pitali da li bi voleo da Aleksandar Katai sutra uopšte ne bude u protokolu, a Jovanović je imao spreman odgovor i na to.

- Poštujem Kataija, odličan igrač. Imaju jako dobar tim, ne bih se fokusirao samo za njega. Spremamo se za njihov kolektiv. Daćemo sve od sebe da izađemo jači.

Iskusni čuvar mreže osvrnuo se i na najave da bi sutra na utakmici mogla da se pojavi jedna frakcija navijača Partizana.

- U toku smo koliko možemo. Ja se informišem. Uvek ću pozdraviti svakog navijača Partizana. Najiskrenije se nadam da će biti pun stadion. Pozdraviću uvek svakog člana Partizana čija god frakcija bio. Navijač Partizana je navijač Partizana - zaključuje Jovanović.