23.09.2024.

13:51

Foto: Starsportphoto©

Sport

Bivši napadač Partizana: U fudbalu ne pobeđuje uvek bolji

Pred 174. okršaj dva najveća srpska kluba kaže da ne znači mnogo činjenica da crveno-beli nemaju rešenje za Partizan na njegovom stadionu, poslednji put su u Humskoj slavili 2016. godine (2:1).

- Tradicija ništa ne znači u ovakvim duelima. Derbi je uvek neizvestan. Postoje igrači koji su rođeni za najjače utakmice i odlučuju ih. Ima i onih sa 300 mečeva u jednom timu, a da nikad nisu bili zapaženi u okršajima sa najvećim rivalom. Utakmice Partizana i Zvezde uvek su specifične.  Ishod ne zavisi od trenutne forme, već od trenutka, motivacije, poteza... Važnost osvajanja bodova je velika. Ekipa koja je u krizi može da je izleči pobedom u derbiju ili obrunuto, da sve pokvari ako ostvari negativan rezultat u ovim susretima - kazao je za Žurnal Georgi Hristov, bivši napadač crno-belih od 1994. do 1997 godine koji ima pozitivan skor s najvećim rivalom - četiri pobede i tri poraza. Crveno-beli su poslednji put u Humskoj slavili 2016. godine.

Crno-beli su u krizi, ali veruje da mogu do pobede.

- Nadam se. Fudbal je jedini sport u kojem bolji ne pobeđuje uvek. Voleo bih da Partizan trijumfuje i zbog interesantnijeg prvenstva. Ako sad Zvezda napravi 10 bodova prednosti onda se gubi takmičarski značaj narednih utakmica. Za nas koji gledamo sa strane mnogo je bitno da neizbesnost u borbi za titulu potraje, ako je moguće i do kraja sezone. 

Prisetio se omiljenog derbija.

 Postigao sam gol i u Humskoj i na "Marakani". Izdvojio bih ipak, onaj famozni gol proleća 1997. kad smo kao domaćini pobedili 2:1. Crveno-beli su nameštali živi zid, Đorđe Tomić i je odigrao na kvarno dok sudija još nije dao znak, iskoristio sam šansu i zatresao mrežu. Taj mi je gol slađi, iako je u gostima bio lepši, 1996. smo pobedili 3:1, a ja se prvi upisao u strelce. Moja generacija je lakše pobeđivala u derbijima, nego u Lučanima, Podgorici, Nišu...