23.09.2024.

14:36

Foto: Starsportphoto

Sport

Rivali padaju, ali trener oprezan! Strateg rukometaša Partizana za "Informer" o sjajnom početku sezone!

Slavili su crno-beli protiv Crvene zvezde u drugom kolu Superlige Srbije rezultatom 29:19 na domaćem terenu u Banjici. Strateg Partizana Filip Ćirković ističe da su se igrači držali plana od starta i da je to donelo rezulat koji su priželjkivali.

- Meč smo jako dobro pripremili, bili smo sigurni od prvog momenta, imali smo cilj. Intezitet prvenstva je od samog početka, imali smo meč pre tri dana, ali pobeda koju smo ostvarili dale su nam jak vetar u leđa. Sad se vidi koje naše mesto na rukometnoj mapi -  kaže Ćirković za Informer.

Jako mu je drago što su tribine na Banjici bile pune i što je publika sve vreme pružala podršku svom omiljenom timu.

Informer

- Mnogo mi je drago zbog toga. Klub je proteklih meseci itekako uložio trud da se ovako nešto desi i da bude toliko publike. Meni je posebno drago što je bilo dosta dece, to je jako dobro razvoj sporta. Lepo je videti punu dvoranu i takvu atmosferu - rekao je on.

Pre pobede nad Zvezdom, desio se trijumfom protiv apsolutnog vladara Superlige Srbije Vojvodine. "Lale" su već 11 godina šampon države, a Partizan je nakon dugo godina posta konačno uspeo da savlada tim iz Novog Sada.

- U pitanju je bilo jako teško gostovanje. Vojvodina je dugo na tronu. Veoma značajan trijumf, pošto ih nismo pobedli osam godina, a na njihovom terenu i duže. To je bitno za motivaciju mojih igrača - ističe strateg crno-belih.

Informer

Cilj je titula u domaćem šampionatu, ipak još mnogo da se igra, tako je po rečima Ćirkovića najpametnije ići iz u takmice u utakmicu.

- Planovi su jasni, idemo polako, imamo još pet kola u domaćem šampionatu, a onda startuje i evropsko takmičenje. Mnogo je lakše nastupati iz pozicija autsajder, ali kako imate više pobeda, tako raste pritisak i s tim svi moramo da se izborimo. Titula u domaćem šampionatu je cilj, ali ima još dosta do toga - dodaje Ćirković.

Za kraj je prokomentarisao rukomet u Srbiji i to da li će naša reprezentacija konačno napraviti neki uspeh na nekom velikom takmičenje.

- Finansije su osnovne, kada pogledate sve velike klubove, ekonomski faktor je najbitniji. Ukoliko klubovi budu sposobne da prave mlade igrače, oni će svojim talentom dospeti do reprezentacije i tako će doći uspesi -završio  je Filip Ćirković za "Informer".