23.09.2024.

21:20

Foto: Starsportphoto

Sport

OCENE PARTIZAN! Promaja duva kroz odbranu "crno-belih", Zubairu jedini ostavio srce na terenu!

Prvo poluvreme "crno-belih" je bilo apsolutno za zaborav osim na momente, kada su domaći uspevali da pokažu šta zapravo mogu da urade sa loptom kada ona nije u posedu večitog rivala.

Najveći problemi u igri Partizana bili su u veznom redu, gde linija Arijaga - Kovač nikako nije mogla da distribuira loptu ka Kaluluu koji je bio potpuno odsečen u prvom poluvremenu.

Odbrana je odigrala takođe slabo uz izuzetak Aleksandra Filipovića, koji je gotovo potpuno neutralisao Olajinku, dok je sa druge strane Jurčević muku mučio sa Silasom, a Ilić je možda previše rizikovao, dok je Mujakić dosta bio pasivan.

Zubairu je takođe bio korektan odlično je probijao tu "slabiju" levu stranu Crvene zvezde na kojoj je suštiniski delovao samo Olajinka. Natho je osim jedne situacije bio prilično neprimetan.

Još jedan poražavajuć rezultat za navijači "crno-belih", to je ono što bi se moglo reći o ovom susretu.

OCENE 

Aleksandar Jovanović 5.5 - Golman Partizana je bio nemoćan u sve četiri situacija iz kojih je primio gol, imao je sporadične greške, ali ključ je da je upisao samo jednu odbranu koja je vredna pomena i to ona u 52. minutu kada je sprečio čist pogodak šampiona Srbije.

Aleksandar Filipović 6 - Filipović je možda bio i najbolji pojedinac na terenu kada je reč o ekipi Partizana. On je svoj posao u defanzivnom smislu obavio, čak je u par navrata uspevao da stvori i napad za "crno-bele", ali nije mogao sam ništa da učini na terenu.

Informer

Šerif Ndijaje i Aleksandar Filipović

Mihajlo Ilić 5 - Nije se osetio njegov povratak u Partizan i jasno je da će mu biti potrebno još vremena da se adaptira na dres u kome je odrastao. Previše je rizikovao u mnogo situacija, zaradio je glup žuti karton i često je ostavljao Mujakića u nebranom groždu, sve u svemu loša utakmica za srpskog štopera.

Nihad Mujakić 5 - Izuzetno je Mujakić bio pasivan na ovom susretu, Zvezda je dva puta uspela da iskoristi njegovu mentalnu odsutnost sa utakmice da postigne gol, prvo Silas, a potom i Ndijaje. Spavao je kada je trebao da bude zalepljen za igrača za koga je zadužen i možda je jedan od glavnih krivaca, ali cela odbrana je bila loša to je bitno naglasiti.

Mario Jurčević 5.5 - Mučio ga je Silas u svakoj mogućoj situaciji, nije mogao da se odupre gorostasnom krilu Crvene zvezde. Istina u par navrata je dobro reagovao, ali to je bilo baš sporadično. On je imao i najbolju šansu za pogodak kada je reč o Partizanu jer je pogodio prečku nakon centaršuta.

Informer

FK Crvena zvezda - FK Partizan

Kervin Arijana 5 - Katastrofalan nastup igrača iz Hondurasa, bukvalno jedino pozitivno u par situacija bila je njegova agresivnost i otimanje lopte igrača Zvezde, ali je potpuno ubio potentnost distribucije lopte ka napred i Partizan je bio potpuno sprečen da stvori neki opasniji napad.

Stefan Kovač 5 - Korektno je odigrao Kovač, iznosio je loptu i on je bio jedina svetla tačka u sredini "crno-belih". Ipak, kardinalna greška posle koje je Zvezda stigla do vođstva sa bele tačke koštala ga je dobre ocene. Sve u svemu čini se da je njegova greška samo pokrenula domino efekat u Humskoj. 

Ibrahim Zubairu 6 - Uz Filipovića je definitivno bio najbolji igrač Partizana večeras. Konstnatno je mučio Olajinku po toj desnoj strani. Odlično je obavljao defanzivne zadatke, ali je bio usamljen na terenu.

Informer

FK Crvena zvezda - FK Partizan

Bibars Natho 5 - Imao je kapitalnu šansu da postigne pogodak za Partizan, ali je promašio iz velike blizine. Sve u svemu bio je prilično neprimetan na terenu, ali to je najveća krivica veznog reda. 

Gajas Zahid 5 - Baš kao Natho imao je dobru priliku da postigne pogodak, ali je preslabo šutirao i Glazer nije imao veće probleme. Sem toga bio je prilično neprimetan.

Aldo Kalulu 5 - Potpuno je bio odsečen od svih potencijalnih napada, a kada je dobio loptu posle prodora Zubairua, totalno se spetljao i promašio izglednu priliku za pogodok.

IZMENE NA POLUVREMENU:

Nikola Antić 5 - Antićev uticaj na igru se nikako nije osetio, par puta je napravio faul, ali ništa bitnije nije napravio za crno-bele. Ne toliko dobra izmena Stanojevića na startu drugog poluvremena.

Jung-Džun Goh 5 - Goh je mogao mnogo više, par puta je uspevao da probije po svojoj strani, ali se konstnatno zaustavljao na tome. Klizao se kao da je na ledu i time je otvarao nove prilike za Zvezdu.

Informer

FK Crvena zvezda - FK Partizan

IZMENE U 57. MINUTU:

Đorđe Jovanović 5 - Od ulaska na teren prilično je neprimetan. Mogao je da postigne utešni gol u 74. minutu, ali je za milisekund bio sporiji nego što je trebalo.

Milan Lazarević 5 - Pogrešio je Lazarević na sredini i otvorio napad, posle kog na sreću "crno-belih" Zvezda nije postigla četvrti gol u tom trenutku. Lazarević je odlično probio po desnoj strani i uputio centaršut, ali je Jovanović bio kratak u 74. minutu. Pokazao je agresivnost Lazarević, ali ako vam bekovi dominiraju sa agresivnošću to nikako nije pozitivno.

IZMENE U 76. MINUTU:

Nemanja Trifunović - premalo je igrao da bi se ocenio njegov učinak.

OCENA TRENERA:

Aleksandar Stanojević (5) - Osim početne stabilnosti u odbrani ništa pozitivno nije bilo u postavci igre koju je izveo trener Partizana. Štoperi su mu delovali potpuno pogubljeno, vezni red je bio suprotno od imena koje nosi. Ipak, čini se da je ključan razlog najniže ocene za Stanojevića to što izmene ništa nisu napravile na terenu i da pojedini kritični igrači poput Arijage nisu zamenjeni. Sve u svemu jedna izuzetno loša postavka igre za šefa stručnog štaba "crno-belih".