24.09.2024.

06:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Marš iz Partizana, blamaža, katastrofa, sramota... Navijači bljuju vatru, pljuju po igračima, upravi...

Bila je ovo najubedljivija pobeda crveno-belih kada je reč o mečevima odigranim na stadionu u Humskoj. Potpuno su razmontirali  najvećeg rivala koji je bio potpuno nemoćan.

Zvezde je već postizala četiti gola u Humskoj, 1953. godine derbi je igran 31. maj, a Zvezda je kao gost slavila 4:2, potom, 1955. godine, 8. juna je bilo 4:1 za crveno-bele, a identičan rezultat od 4:1 za goste viđen je u derbijima 1976. godine i 14. aprila 1982. godine. Ovog puta je Šerif Ndijaje uništio crno-bele i to het-trikom koji je pao na večitom derbiju posle pola veka. Šerif je prvi igrač koji je u sudarima Crvene zvezde i Partizan postigao tri gola posle punih 56 godina, a tek peti kome je to pošlo za rukom!

Navijači Partizana besni su već mesecima, agonija dugo traje, sezona je počeka katastrofalno od kvalifikacija za Ligu šampiona, a na kraju nisu uspeli da se domognu ni Lige konferencije. Nadali su se "grobari" barem malom iskupljenju u pobedi u derbiju kao melem na ranu, a doživeli su novi bolan udarac. Odavno već teraju upravu iz klube, sad žele leđa da vide treneru Aleksandru Stanojeviču i mnogim igračima.

Posle utakmice videli smo i sramne scene na stadionu. Huligani  su kamenom razbili staklo svlačionice Partizana, izazvavši povrede među članovima stručnog štaba crno-belih. Trener Partizana, Aleksandar Stanojević, koji se u tom trenutku nalazio pored prozora, zadobio je rasekotine po glavi i vratu usled delova razbijenog stakla. Povređen je i njegov pomoćnik, Marko Jovanović, koji je stajao odmah pored njega. Jovanović je zadobio posekotine na ruci i sa vidljivim povredama napustio stadion.

Informer

 

Besni su navijači na društvenim mrežama, pa bi iz kluba ispratili celu poslednju liniju.

"Blamaža, sramota, realnost, katastrofalna selekcija. Zadnju liniju u autobus i marš iz Partizana", poruka je jednog navijača.  

"Rezultati su najmanje bitni u kakvom je stanju ovaj klub, dobili narednih 20 utakmica ili izgubili sve ništa se ne menja, neverovatno da se neko nervira kako igramo i kakvi su rezultat".

Imaju navijači šta da zamere treneru Stanojeviću.

Žele da vide leđa čelnicima kluba.

Ne mogu navijači da se pomire sa ubedljivim porazim: "Epsa bruka", "Od '94. kad sam prvi put gledao Partizan, ne pamtim goru generaciju. Verovao sam prošle sezone da ne može gore, ali izgleda da može. Sveli su nas na drugoligaški rang, ovo je mučno gledati. Samo kolektivna ostavka uprave, ništa drugo, pa ispočetka", "Stanojeviću u prvu ligu ces nas odvesti! Marš iz kluba", #Sram vas bilo", "Uprava je odgovorna za stanje u klubu, a ne Stanojević, koji je kolateralna šteta svega","Nema kvaliteta. Prosto. Kad je Kalulu pojačanje onda šta dalje pričati? Ni Murinjo ne bi ništa uradio", samo su neki komentari besnih navijača crno-belih.