24.09.2024.

16:07

Foto: Starsportphoto

Sport

Novi ljubimac "grobara" iskren: Nisam kao Lesor! Dres Partizana je težak, raditi sa Žocom je privilegija!

Dolazak Tajrika Džonsa (27) iz Efesa u Partizan srdačno je pozdravljen u Humskoj, a snažni centar je tokom pripremnih utakmica potvrdio da će biti veliko pojačanje.

Njegova srčanost i borbenost, ukrašena atraktivnim zakucavanjima, publiku diže na noge, a fanove baca u trans. Zbog toga ga već sada porede sa Matijasom Lesorom, kojeg su "grobari" zavoleli upravo zbog sličnih karakteristika.

- Iskreno, ne mogu da kažem i obećam da ću raditi stvari koje je radio Lesor, niti da ću biti kao on. Jer, niko na svetu ne može da bude Matijas, osim njega, kao što niko ne može da bude Tajrik Džons. Želim da na parketu budem ono što jesam, ne da se trudim da budem neko drugi. Takav sam, to je ono što ljudi sa kojima delim svlačionicu vole kod mene, cene to što sam ja, ne ono što bih mogao da budem - rekao je Amerikanac za portal "Mocart sport".

Momak rodom iz Konektikana ne krije da oseća veliku podršku na svakom koraku.

Informer

 

- Ono što navijači vide na parketu, to sam ja. Sjajna je stvar ako im se to dopada, jer to mogu da očekuju i tokom sezone. Od mene imaju samo ljubav, isto tako mi prija što mi oni vraćaju na isti način - naglasio je Džons.

Kada je reč o ciljevima u novoj sezoni, to je dobro poznato - "parni valjak" ima najveće moguće ambicije.

- Imamo još puno mesta za napredak, kako lični, tako i timski, ali s obzirom da smo svi novi i da upoznajemo sistem, pokušavamo da stvorimo hemiju. Verujem da ćemo kliknuti u pravom trenutku, kada to bude najpotrebnije. Lako je da radimo stvaranju jakih veza jer imamo dobru grupu. Svi smo se lako navikli na činjenicu da smo deo ovog kluba, da treba da uradimo sve kako bi klub pobeđivao i osvajao trofeje. A, kada imaš momke koji od prvog dana stavljaju tim iznad sebe, onda je nebo granica. Jako je lepo biti deo takvog tima, za mene vrlo prijatno iskustvo - objasnio je Tajrik.

Informer

 

Nekadašnji član Hapoela iz Tel Aviva, Pezara, Turk Telekoma i Efesa prezadovoljan je zbog prilike da sarađuje sa najtrofejnijim evropskim trenerom.

- Ne smeš da se zadovoljiš onim što si postigao i uvek treba da tražiš nove načine da napreduješ, to je otprilike rad sa Željkom. On je sjajan čovek, učitelj i trener, mnogo je dobro učiti od njega. Daje ti odgovore na sva pitanja, a testira te svaki put kada izađeš na parket. I sve dok pratimo plan igre, nema problema. Naravno, imamo i mi prostor da malo improvizujemo kada se za to stvore uslovi, ali važno je da pratimo ono što je Obradović spremio za nas, jer nam to daje veće šanse da pobedimo - poručio je Džons, a potom se dotakao i Vanje Marinkovića kao kapitena:ž

- Odličan je kapiten. Bio je u Partizanu i ranije, zna tačno šta se ovde traži i očekuje. Poznaje Evroligu, organizaciju, sve okolnosti... Ima odgovor na sva pitanja koja mu postavimo, tu je za sve nas i to nam mnogo znači.

Informer

 

Na kraju, neizostavna tema je atmosfera koju prave navijači crno-belih, pogotovo na evroligaškim mečevima u Beogradskoj areni.

- Naravno, u ovom trenutku osećamo da svi imamo neku vrstu pritiska, nov smo tim i moramo dodatno da se angažujemo da bismo brže "preležali" sve one stvari koje prolazi svaka ekipa na početku. Nebitno da li si igrač sa najviše ili najmanje iskustva u Evroligi, verujem da je svakom igraču dodatni impuls dala "Simfonija" kojoj smo prisustvovali. Svi smo odmah shvatili šta znači obući ovaj dres i kolika je čast biti deo ovakvog kluba. Rekao bih da je taj susret sa navijačima i onim što smo doživeli olakšalo da razumeju da ne smeš da se zadovoljiš malim stvarima, jednostavno moraš da ideš ka najvišim ciljevima. Biće pobeda i poraza, ali ako se uvek budemo borili maksimalno, verujem da možemo da se nađemo u dobroj poziciji - zaključio je Tajrik Džons.