25.09.2024.

20:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Rapsodija Partizana na premijeri! Crno-beli demolirali Borac i zapalili maštu "grobara"!

Dočekali su navijači Partizana premijeru nove sezone, a četa Željka Obradovića potrudila se da Beogradsku arenu napuste puni utisaka. Crno-beli su promenili kompletan sastav, strahovali su "grobari" da će biti potrebno vreme da se, žargonski rečeno - kockice sklope, ali je aktuelni vicešampion Jadrana u prvom kolu ABA lige demolirao čačanski Borac - 96:66 (24:19, 22:17, 31:12, 19:18). 

Istina, i Čačani su tokom letnje pauze promenili veliki deo sastava iz prethodne sezone, kvalitetom su daleko ispod Partizana, ali lakoća i napadački arsenal koji su crno-beli pokazali večeras greju optimizam među navijačima. 

Bili su navijači Partizana "lenji" prošle sezone za mečeve ABA lige, ali koliko su se uželeli košarke videlo se na startu regionalnog takmičenja. Beogradska arena je bila solidno popunjena, verovatno i više nego što se bilo ko u Humskoj nadao, a sve je rezultiralo sjajnom atmosferom sa tribina. 

Informer

 

Partizan je, kao i pre četiri dana u Atini, nešto sporije otvorio meč. Brendon Dejvis, Tajrik Džons i Mario Nakić nisu bili precizni na startu utakmice, ali su crno-beli delovali sve bolje kako je duel u Areni odmicao. Gosti iz Čačka želeli su da razigraju Đorđa Gagića, no, Džons je na pravi način branio reket što je, bez dileme, sjajna vest budući da je prošle sezone pod košem Partizana - duvala promaja.

Držali su Čačani prednost sve do dva minuta pre kraja prve četvrtine kada su se raspucali izabranici Željka Obradovića. Trojke su pogađali Nilikina, Karlik Džons, Sterling Braun i Majk Smit te su crno-beli na prvi predah otišli sa pet poena prednosti. 

U istom ritmu nastavio je Partizan i u drugom periodu pošto se na saigrače nadovezao raspoloženi Ife Lundberg. Ipak, nalet Partizana uspeo je da odbije Smit pogotkom za tri poena. Borac je napravio seriju 6:0 i naterao Obradovića da reaguje tajm-autom pri rezultatu 30:25. Nakon minuta predaha crno-beli su odgovorili serijom 11:0 i pratktično sredinom druge četvrtine rešili pitanje pobednika. 

Informer

 

Nastavio je Partizan da gazi i na startu drugog poluvremena, Željko Obradović predstavio je navijačima sve raspoložive snage, a srca "grobara" vrlo brzo je svojom energijom osvojio Isak Bonga. Čačani su vrlo brzo morali da reaguju sa dva tajm-auta budući da im se spremao debakl u Beogradskoj areni. 

Uspeli su košarkaši Borca da u poslednjem kvartalu smanje prednost Partizana i ublaže poraz, ali i nešto bolje izdanje Čačana nije bilo dovoljno da se izbegne debakl na premijeri nove sezone. 

Crno-bele je do pobede sa 14 poena predvodio Karlik Džons, po 11 su dodali Sterling Braun i Isak Bonga. Sa druge strane, Paulius Valinskas ubacio je 12, dok je Đorđe Gagić ubacio 13.