25.09.2024.

21:39

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Sport

Žoc pohvalio "grobare" posle trijumfa nad Borcem: Ovo nam mnogo znači!

Košarkaši Partizana su na silovit način otvorili novu sezonu, a pred čak 18.300 navijača u Beogradskoj areni prikazali su veoma motivisanu i atraktivnu igru.

Čak 30 poena prednosti, uz čak petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom (Karlik Džons, Vošington, Pokuševski, Braun i Bonga), više su nego dovoljan razlog da "grobari" očekuju puno od nove sezone.

Ipak, kormilar "parnog valjka" nije mnogo hvalio svoje izabranike, verovatno da bi ostali čvrsto na zemlji, ali zato nije štedeo komplimente kada je reč o publici.

- Velika zahvalnost navijačima Partizana koji su došli u ovolikom broju na start ABA lige. Mnogo nam to znači, jer je potpuno novi tim. Osetili su momci šta znači igrati u punoj Areni, bila je izuzetna utakmica protiv Borca, koji je igrao pametno veći deo meča - rekao je Obradović.

Informer

Željko Obradović i Mario Nakić

Najtrofejniji evropski stručnjak objasnio je i šta je prevagnulo, pogotovo u trećoj četvrtini.

- Presudio je onaj individualni kvalitet koji mi imamo. Logično je da je za premijeru bilo dobrih, ali i onih stvari kojim nisam zadovoljan. Sve u svemu, čestitke igračima na pobedi. Počeli smo sezonu na dobar način i sada se okrećemo duelu protiv Spartaka - poručio je Žoc.

Informer

Saša Ocokoljić

S druge strane, trener Borca Saša Ocokoljić nije imao šta da zameri svojim izabranicima.

- Čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi. Mislim da su imali mnogo bolji ritam, normalno, pričamo o velikoj razlici u kvalitetu. Odigrali smo korektno prvo poluvreme, a onda pomračenje u trećoj deonici. Kada ovakvi igrači dođu do tog samopouzdanja, završi se ovako. Kad vidimo statistiku, oni su imali 45 skokova naspram naših 30, uz jako dobar šut za tri poena. To je i presudilo. Okrećemo se novim utakmicama i onome što je naš cilj, a to je borba za opstanak - naglasio je Ocokoljić.