25.09.2024.

23:58

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Sport

"Grobari" su rekli svoje! Ovacije za Igora Duljaja u Areni (FOTO/VIDEO)

Navijače ne možete nikada da prevarite. Možda zvuči kao izlizana fraza, ali zaista je tako. I ko jednom stekne naklonost publike, teško da će je ikada izgubiti, a baš takav slučaj je sa Igorom Duljajem (44).

Nekada sjajni vezista pojavio se večeras u Beogradskoj areni, na premijeri ABA lige, kako bi bodrio svoj Partizan protiv čačanskog Borca (96:66). Sedeo je odmah pored klupe domaćeg tima, a čim je kročio u dvoranu dobio je aplauze i ovacije svih prisutnih.

Na tribinama se okupilo čak 18.000 "grobara", a u jednom momentu se tokom same utakmice halom glasno zaorilo "Igor Duljaj". Legenda crno-belih je ustala i uzvratila navijačima, koji su ga posle meča i na ulici zaustavljali kako bi ga lično pozdravili.

To samo potvrđuje da simpatizeri "parnog valjka" itekako cene sve ono što je popularni Duki učinio za matični klub. Kao igrač je 14 godina proveo u Partizanu i osvojio pet trofeja, ali najsvežije je ono što je uspeo prošle sezone kao šef stručnog štaba.

Napravio je tim koji je bio konkurentan Crvenoj zvezdi, bio je u igri za trofeje, a pre manje od godinu dana pobedio je večitog rivala u Humskoj sa 2:1, od kojeg su u nedelju crno-beli, na istom mestu, poniženi od komšija sa 4:0.

Uspostavio je odličan odnos sa igračima, imao je podršku publike, nije krio emocije, a nije se libio ni da javno kritikuje upravu i iznosi probleme sa kojima se već duže vreme bori velikan sa Topčiderskog brda. Zbog svega toga zaradio je poštovanje i simpatije svojih "grobara", a to je verovatno i njegova najveća pobeda!