26.09.2024.

10:11

Foto: Starsportphoto

Sport

"Grobari" pomeraju granice! Utakmica protiv Borca najposećenija u istoriji na otvaranju ABA lige! (VIDEO)

Naime, pomenuta brojka od 18.302 gledaoca na tribinama je rekordna kada je u pitanju prvo kolo ABA lige, to jest to je najposećeniji meč na otvaranju takmičenja.

Ono što je impozantno jeste što je susret Partizana i Borca šesti po poseti u istoriji Jadranske lige, a zanimljivo je da mečevi "crno-belih" u Beogradu pred "grobarima" zauzimaju čak devet od prvih deset pozicija.

Na prvom mestu je meč protiv Mege iz 22. januara 2024. godine, koji je bio posvećen Dejanu Milojeviću bivšem asu kluba iz Humske i treneru Mege, koji je tragično preminuo od posledica srčanog udara u San Francisku. Ukupan broj gledalaca je bio 23.021.

Meč koji zauzima drugo mesto je naravno večiti derbi iz sezone 2022/23 iz finalne serije ABA lige koju je Partizan 22. juna dobio pred 22.198 navijača.

I naredna četiri meča na ovoj listu su dueli Partizana i Crvene zvezde, a posle Borca koji je na šesto meču ide još jedan susret večitih rivala, da bi nakon toga na osmom mestu bio sudar sa podgoričkom Budućnosti iz 9. februara 2020. godine.

Možda se i najzanimljiviji rekordan susret nalazi na devetom mestu i to je onaj u kome Partizan nije bio domaćin, ali je kao gost učestvovao u susretu.

To je čuvena utakmica finala ABA lige iz 25. aprila 2010. godine u kojoj su "crno-beli" pred punim tribinama u Zagrebu savladali Cibonu trojkom Dušana Kecmana 0.6 sekundi do kraja meča.

Kada je reč o košarkaškoj navijačkoj kulturi "grobari" definitivno dominiraju u odnosu na ostale navijačke grupacije širom Jadranske lige.