26.09.2024.

13:46

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan zvao u pomoć i bivšeg trenera! Evo ko će voditi ekipu u nedelju u Lučanima

Zasad kako stvari stoje, ekipu će u nedelju na utakmici 10. kola Superlige predvoditi pomoćnik u stručnom štabu Aleksandra Stanojevića, Branko Vukašinović. Kao što je poznato, Stanojević je u utorak, dan nakon debakla u 174. večitom derbiju protiv Crvene zvezde (4:0), podneo neopozivu ostavku na mesto šefa stručnog štaba, a od tog momenta rukovodioci aktivno tragaju za njegovom zamenom.

Pošto rešenja još uvek nema, situacija je sledeća. Stanojevićevi pomoćnici, na čelu sa njegovim prvim saradnikom Brankom Vukašinovićem, dali su obećanje u klubu da će biti na raspolaganju sve dok se ne pronađe rešenje za trenera. To znači da je Vukašinović najbliži funkciji vršioca dužnosti prvog trenera i najbliži je tome da bude glavni trener u nedelju u Lučanima.

Informer

Branko Vukašinović

Kako se može čuti, rukovodstvo Partizana istog dana kada je Stanojević podneo ostavku kontaktiralo je Savu Miloševića da se vrati na čelo stručnog štaba. Legendarni golgeter nije bio raspoložen za tu priču, mada nije u potpunosti zatvorio vrata povratka u Humsku.

Prema nezvaničnim saznanjima, kontaktiran je i Miroslav Đukić. Legendarni defanzivac već je dvaput vodio klub iz Humske. Većina navijača nije zadovoljna kako je to radio u drugom mandatu, mada, za razliku od njegovih naslednika, i on deluje kao idealno rešenje.

Informer

Đukić je trenutno u Srbiji, za vikend je gledao utakmicu Mačva - Voždovac u Šapcu, a već četiri godine je bez angažmana. Delom i zbog toga što nije prihvatao ponude koje je imao.

Ni on, u ovom trenutku, nije preterano zainteresovan za povratak u Humsku, kao što je retko ko zainteresovan da se lati posla da podiže ovako "sklepanu ekipu".

Partizan u ovom trenutku ima četvoricu stručnjaka unutar celokupne organizacije koji mogu da vode ekipu, s obzirom na licence koje poseduju. To su Branko Vukašinović, Đorđije Ćetković, Miroslav Vulićević i Bojan Zavišić.

Kako sada stvari stoje, trener u nedelju protiv Lučana biće Vukašinović, mada je vreme pokazalo da se u Humskoj nikad ništa ne zna i da su iznenađenja, možda čak i u toku današnjeg dana, itekako moguća.