26.09.2024.

16:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Kako je Nilikina završio u Partizanu? Francuski as otkrio šta je presudilo da dođe u Beograd!

Nekadašnji osmi pik na NBA draftu izabrao je rad sa legendarnim Željkom Obradovićem i takmičenje u Evroligi kao idealan sledeći korak u svojoj karijeri.

Nilikina, koji je tokom svoje NBA karijere igrao za Njujork Nikse, Šarlot Hornetse i Dalas Maverikse, dolazi među crno-bele sa velikim ambicijama.

Informer

Frenk Nilikina

Njegov povratak u Evropu usledio je nakon naporne sezone i nastupa za reprezentaciju Francuske na Olimpijskim igrama u Parizu, gde je sa "Trikolorima" osvojio srebrnu medalju. Sada, pred početak Evrolige, Nilikina je izrazio uzbuđenje zbog nove prilike u Beogradu.

- Odlično sam, osećam ljubav svih u klubu od prvog dana kada sam video saigrače. Sa nekima sam igrao ranije, sa nekima sada igram prvi put. Sa nekima sam već igrao, druge sam upoznao sada, a protiv nekih sam igrao.  Imamo dobru timsku hemiju do sada, zaista radimo naporno. Svi ovde su olakšali svakom stranom igraču da se prilagodi Beogradu, lokalnim momcima. Sve ide dobro, sada smo imali priliku da odigramo nekoliko prijateljskih utakmica, ali jedva čekamo da počne - rekao je Nilikina u razgovoru za "Telegraf", pred početak sezone.

Frenkova odluka da dođe u Partizan nije bila slučajna. Ključnu ulogu u njegovom dolasku imao je razgovor sa Željkom Obradovićem i Zoranom Savićem, koji su mu pružili jasnu viziju njegove uloge u timu i šta se od njega očekuje.

- Razgovor sa Željkom, sa Zoranom, takođe prošle godine, olakšao je stvari. Ponovo su me zvali ove godine i želeli su da sklope dogovor, tako da imati nekoga ko te zaista želi je dobro i znati da će te učiniti boljim i da će raditi mnogo stvari sa timom kako bismo bili uspešni i napredovali, posle toga je lako.

Informer

Željko Obradović

Pre dolaska u Partizan, Nilikina je razgovarao i sa bivšim i sadašnjim igračima crno-belih, uključujući Vasu Micića i Matijasa Lesora, koji su mu dali korisne savete i podržali njegovu odluku.

- Nisam igroa sa njima u Šarlotu, ali sam protiv Pokua i protiv Vase igrao mnogo puta. Video sam Vasilija na pripremama za Olimpijske igre, tako da je znao da sam potpisao za Partizan, pa je bio srećan i čestitao mi je. Najviše sam razgovarao sa Matijasom Lesorom, koji je igrao ovde pre, tako da mi je dao puno saveta o tome šta da očekujem i šta da znam pre potpisivanja ovde i zaista je bio srećan zbog mene, rekao je iz svojih misli da je to bila najbolja odluka koju sam doneo.

Informer

Matijas Lesor

Navijači Partizana sa nestrpljenjem očekuju da vide Nilikinu u crno-belom dresu, a njegov dolazak svakako podiže očekivanja pred novu sezonu Evrolige.