26.09.2024.

15:41

Foto: Starsportphoto

Sport

Sulejmani v.d. direktora Partizanove škole, pomaže mu bivši igrač

FK Partizan je dan nakon debakla u 174. večitom derbiju, na inicijativu sportskog direktora Ivice Ilieva, smenio Vanju Radinovića, doskorašnjeg direktora omladinske škole.

Na njegovo mesto stižu šef skauting službe Partizana Miralem Sulejmani, kao i Nenad Marinković, koji je takođe bio deo mreže skauta prvog tima crno-belih.

Njima je poverena ova uloga, koja je u perspektivi, možda i najvažnija u klubu iz Humske. Poznato je da Partizan već nekoliko godina nije izbacio nekog talenta iz svoje škole. Umesto toga, perspektivni fudbaleri odlaze bez obeštećenja u druge superligaške klubove, koji ih obično prodaju za dobar novac.

Informer

Uostalom, čist primer je doskorašnji fudbaler Radničkog iz Kragujevca Milan Aleksić, koji je letos napustio Šumadiju i potpisao za Sanderlend u transferu vrednom 3,5 miliona evra. Za njega, recimo, u Humskoj nije bilo mesta, a za igrače poput Jung Džun Goha, Leonarda Ovusua i ostalih jeste.

Njih dvojica, utisak je, nisu bili primarno rešenje, mada mogu da se ispostave kao pun pogodak. Barem tako veruju u Humskoj.

Pre njih, poziv za povratak u klub i to na funkciju direktora škole dobio je čovek koji je u dva navrata bio trener prvog tima. U pitanju je Vladimir Vermezović (61).

Popularni Čika Crni poznat je po otkrivanju talentovanih fudbalera, ali i po neverovatnoj disciplini i radnoj etici. Uostalom, on je među najzaslužnijima za karijeru Aleksandra Mitrovića, pošto mu je prvi pružio šansu u prvom timu.

Vermezović je dugo predvodio Teleoptik, Partizanovu filijalu, dok u sezoni 2004/05. nije postao trener prvog tima. Ostaće upamćen po tome i da je prvi trener u ovom veku koji je Partizanu doneo prezimljavanje u Evropi.

On je od Upravnog odbora kluba tražio jasan plan i program za ozdravljenje omladinske škole, a pošto ga nije dobio, odlučio je da odbije ponudu.

Umesto njega, brigu o školi preuzeće Sulejmani i Marinković, pa ako se ispostavi da rade dobro, dobiće dugoročne ugovore.