26.09.2024.

20:03

Foto: ATA Images

Sport

Mijailović otkrio koliki je budžet KK Partizan! Od države 5.000.000€

Nema više nikakve dileme i nagađanja, pošto je prvi čovek KK Partizan javno izneo cifre. On je tom prilikom otkrio i koliko tačno sredstava dobija klub iz Humske od države. 

- Pre nekoliko dana usvojili smo budžet od 23 miliona evra. Što se tiče igrača i stručnog štaba, on iznosi 15 miliona, a ostatak su troškovi kluba. Takođe, u tu sumu spada i pet miliona evra koje daje država, baš kao i prošle godine, što nam je mnogo značilo. Samo da napravim paralelu - kada sam došao na funkciju, dugovi su bili 15 milion, a tada budžet samo 1,5 miliona. Tada smo na platnom spisku imali osmoricu trenera koji su radili u Partizanu i devetog Mutu Nikolića - rekao je Mijailović tokom gostovanja na RTS-u u Beogradskoj hronici.

On je dodao da će uskoro biti rešene i sve obaveze prema državi vezane za porez.

- Bilo je preko 100 igrača na platnom spisku, a sada je situacija drugačija. Svi su dugovi isplaćeni, na porez smo za period od septembra do septembra uplatili preko šest miliona evra. Uskoro očekujemo da uđemo u reprogram, sada rešavamo i taj dug, a posle toga neće biti dugova u nekom bližem periodu - naglasio je Ostoja.

Informer

Ostoja Mijailović i Zoran Savić na meču protiv Borca u Areni

Predsednik "parnog valjka" se potom osvrnuo i na predstojeću sezonu i visoke ambicije.

- ABA je regionalna liga, u odnosu na domaću ima prioritet, kao što Evroliga ima prioritet u odnosu na ABA. Nakon prošle sezone, koja nije završena dobro, morali smo da menjamo atmosferu i tada smo doneli odluku da promenimo ekipe. Nije bila ideja da promenimo ceo tim, izuzev Balše Koprivice... Jedan član stručnog štaba se našalio: "Balša ti si bio bolestan, pa si preživeo da ostaneš". Bilo je planirano da ostane, ali smo imali puno sreće sa prelaznim rokom. Odmah se videla hemija sa navijačima, tako nešto na prvoj utakmici niko nije očekivao. Očigledno su se igrači dobro uputili u to šta je Partizan. Kao da igraju deset godina zajedno. Odličan prelazni rok, hvala svima u klubu i verujem da nas očekuje dobra sezona - poručio je Mijailović.