26.09.2024.

23:43

Foto: Starsportphoto

Sport

Iz Humske u NBA ligu! Doskorašnji centar Partizana postao novi član Finiksa!

Proveo je Amerikanac srpskih korena prošlu sezonu u Partizanu, a to mu je očigledno bilo dovoljno da se izbori za novi ugovor u NBA. I to odlazi, ni manje ni više, nego u klubu čiji je član već bio od 2019. do 2022. godine.

Snažni centar je epizodu u Evropi iskoristio na najbolji način, iako se, ruku na srce, mnogo više očekivalo od njega u crno-belom dresu. Došao je minulog leta kao veliko pojačanje i zamena za ljubimca "grobara" Matijasa Lesora, koji je prešao u Panatinaikos, ali nije Kaminski u potpunosti opravdao velika očekivanja.

Isto važi i za ostatak te ekipe, zbog čega su svi igrači otišli tokom leta iz Humske, izuzev Balše Koprivice. U međuvremenu je u prelaznom roku dovedeno 14 novih momaka.

Popularni "Tenk" je u Evroligi imao prosečan učinak od 8,9 poena, 3,4 skoka i 1,6 asistencija. Međutim, podbacio je u najvažnijim utakmicama, a pogotovo u finišu sezone i finalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde, posle čega je odmah i napustio Beograd.

Informer

Frenk Kaminski

Šuškalo se prethodnih dana da će deveti pik sa drafta iz 2015. godine možda čak i završiti profesionalnu karijeru, ali sada je jasno da od toga nema ništa. Potpisao je ugovor sa Sansima, pa ćemo ga u predstojećoj sezoni gledati na terenima širom SAD.

Podsetimo, Kaminski je tokom karijere nastupao još i za Šarlot, Atlantu i Hjuston. Pre njega, direktno iz Partizana u NBA ligu otišli su Dante Egzum (Dalas) i Pi Džej Doužer (Minesota), tako da se tradicija sada nastavlja.