27.09.2024.

10:54

Foto: Starsportphoto

Sport

Bivši igrač Partizana brutalno iskren! Da nisam oprostio 400.000 evra duga, danas bi trčao krugove po Humskoj!

Klub se našao u ozbiljnoj krizi, što je posebno vidljivo kroz primere mladih fudbalera koji su se pojavili na tržištu nakon što su napustili Humskoj.

U letošnjem prelaznom roku, Milan Aleksić, koji je prethodne sezone igrao za Radnički iz Kragujevca, prešao je u Sanderlend za 3.500.000 evra, iako je samo godinu dana ranije stigao besplatno na "Čika Daču" zbog toga što ga Partizan nije video kao deo svojih planova. Ovo je samo jedan od primera kako je loše poslovanje kluba dovelo do značajnih finansijskih gubitaka.

Informer

Milan Aleksić

Slična sudbina zadesila je i Bogdana Mirčetića, koji je, nakon što je pokazao odlične nastupe za ekipu Feđe Dudića, povećao svoju tržišnu vrednost, uprkos tome što je i on stigao besplatno u Šumadiju.

Još jedan slučaj je Mihajlo Petković, koji je posle dve godine stagnacije u Partizanu prešao u Napredak.

Petković je raskinuo ugovor sa Partizanom i oprostio dug od preko 400.000 evra kako bi dobio "papire" i nastavio karijeru.

Informer

Mihajlo Petković

U razgovoru za "Sportski žurnal," Petković je rekao: - Naplatio bih dug na sudu, ali bih verovatno sada trčao krugove na stadionu u Humskoj i stagnirao. Želeo sam da igram, biće vremena za zaradu.

Petković je trenutno u odličnoj formi u Kruševcu kod trenera Gorana Stevanovića, beležeći po gol i asistenciju ove sezone. Iako je imao ponude iz Katara i Atalante, odlučio je da ostane u Napretku i fokusira se na trenutnu sezonu, dok mu je još uvek cilj da zaigra u Španiji.

Ovi primeri jasno pokazuju koliko loše poslovanje i nedostatak strateškog plana mogu uticati na klub. Partizan se suočava sa ozbiljnim izazovima, dok mladi talenti koji su nekada bili deo kluba sada uspevaju na drugim mestima.