27.09.2024.

14:08

Foto: FK Partizan

Sport

Zvanično! Savo Milošević na klupi Partizana! (FOTO GALERIJA)

Nekadašnji polaznik omladinske škole, potom prvotimac, pa i trener u jedonoipogodišnjem mandatu, vratio se u Humsku posle skoro četiri godine i potpisao dvogodišnji ugovor, a sa radom će početi od 1. oktobra.

Zvanična promocija novog trenera zakazana je za ponedeljak, dok će Milošević prvi trening sa ekipom održati u utorak.

Pred njim je veoma težak zadatak, možda čak i podjednako zahtevan kao onaj iz 2019. godine, kada je preuzeo tim u teškim okolnostima i uspeo da potpuno preokrene gotovo bezizlaznu situaciju.

Milošević je u svom prvom mandatu osvojio Kup Srbije i vodio "crno-bele" do grupne faze Lige Evrope. Njegov povratak na klupu srpskog viceprvaka dolazi nakon što je poslednji trenerski angažman imao u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, dok je tokom svoje kratke trenerske karijere predvodio još ljubljansku Olimpiju, a bio je i pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Crne Gore 2011. godine.

Ovog puta, glavni cilj Miloševića biće stabilizacija tima i rezultata, uz detaljnu analizu trenutnog igračkog kadra. Plan je da, zajedno sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim, od zime započne proces rekonstrukcije ekipe, koja trenutno nije na potrebnom nivou konkurentnosti ni u domaćem šampionatu.

Važno je napomenuti i da će ekipu Partizana na narednom prvenstvenom gostovanju u Lučanima (nedelja, 17.00) voditi dosadašnji pomoćnik Aleksandra Stanojevića, Bane Vukašinović.