29.09.2024.

12:45

Foto: AP/Photo

Sport

Šok vesti iz Humske! Partizanov Amerikanac deo trejda tri tima u NBA ligi, "crno-bele" čeka milionsko obeštećenje!

Prema izvorima iz NBA krugova, Njujork Niksi su u pregovorima sa Minesota Timbervulvsima u pokušaju da dovedu Karl Entoni Taunsa, jednog od najdominantnijih centara današnjice.

U zamenu, Timbervulvsi bi dobili Džulijusa Rendla, Dantea  DiVinćenza, i pravo na pika iz prve runde drafta. Ipak, da bi se ovaj kompleksni trejd uspešno realizovao, neophodna je i pomoć Šarlot Hornetsa, koji su izrazili interesovanje za dobijanje Dekvana Džefrijsa.

U ovoj zamršenoj situaciji, Dvejn Vošington, bek Partizana, mogao bi biti uključen u "sign-and-trade" dogovor kako bi se ispoštovala pravila seleri kepa. Prema ovom scenariju, Niksi bi potpisali Vašingtona, platili obeštećenje Partizanu, a zatim ga odmah trejdovali u Šarlot. U tom slučaju, Vašington bi bio otpušten od strane Hornetsa, ali bi se potom vratio u Partizan, dok bi crno-beli ostvarili finansijsku korist iz ovog neuobičajenog procesa.

Prema FIBA pravilima, maksimalno obeštećenje koje NBA tim može platiti evropskom klubu za otkup ugovora iznosi 775.000 dolara, što bi bio potencijalni finansijski benefit za Partizan. Ako bi iznos obeštećenja premašio ovu granicu, razliku bi morao da nadoknadi sam igrač ili bi došlo do dodatnih pregovora između svih strana uključenih u transakciju.

Vašington bi se, u ovom hipotetičkom scenariju, nakon kratke NBA avanture, vratio u redove crno-belih, dok bi Partizan profitirao od ove neuobičajene NBA igre. Ovako kompleksan trejd proces retko viđamo, ali bi mogao doneti važnu finansijsku injekciju za Partizan, kao i zadržavanje Vašingtona u Beogradu.