29.09.2024.

16:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

KRAJ: Partizan savladao Mladost u Lučanima!

MLADOST - PARTIZAN  1:3 (1:2)

Strelci: Pejović 45+1p - Ilić 12, Jovanović 26, Kovač 58
Grad: Lučani
Stadion: SRC Radoš Milovanović
Sudija: Nenad Minaković, Novi Sad

MLADOST: Stamenković – Ćirković, Andrić, Cvetinović (od 66. Varjačić), Joksimović – Ćirković, Tumbasević (od 66. Bojić), Pejović, Ljubomirac (od 66. Frajdej), Udovičić – Ćirić (od 66. Jojić), Krsmanović (od 68. Žunić).
Trener: Nenad Lalatović

PARTIZAN: A. Jovanović – Filipović, Ilić (od 79. Đurđević), Mujakić, Antić – Kovač, Ovusu (od 56. Stjepanović) – Zubairu (od 79. Grimaldo), Zahid, Kalulu (od 56. Trifunović) – Đ. Jovanović.
Trener: Branko Vukašinović

UŽIVO: 

DRUGO POLUVREME:

KRAJ! Partizan prekida svoj niz od pet mečeva bez pobede pošto su večeras u Lučanima savladali Mladost sa 3:1. Strelci za crno-bele bili su Ilić, Jovanović i Kovač, dok je jedini pogodak za domaćina iz penala postigao Aleksandar Pejović. 

Informer

91. minut - VELIKA ŠANSA! Mogli su Lučanci u finišu meča da zakuvaju situaciju na terenu, ali je Aleksandar Jovanović skinuo zicer Filipu Žuniću! 

90. minut - Poslednja promena na meču, Nemanja Nikolić menja Đorđa Jovanovića u timu Partizana! U međuvremenu četvrti arbitar pokazuje da će se igrati još pet minuta u Lučanima... 

89. minut - Preti Mladost posle kornera, morao je da reaguje Jovanović! 

85. minut - Uspeva domaćin da zatrese mrežu Partizana, ali je pogotku Udovičića prethodio faul u napadu koji je napravio Frajdej, ostaje 1:3!

79. minut - Dvostruka izmena za crno-bele, Vukašinović na teren šalje Grimalda i Đurđevića, budući da se na povredu žalio Mihajlo Ilić. Strelac prvog gola sa bolnom grimasom napušta teren, potencijalni problem za Partizan! 

77. minut - Traje inicijativa domaćina, uglavnom napadi idu preko Nemanje Jojića, ali defanziva Partizana uspeva da odbije sve nalete Mladosti. 

72. minut - Novi udarac ka golu Jovanovića, ali ovaj je najmanje ugrozio kapitena Partizana budući da je Frajdej loptom prebacio čitav stadion. 

Informer

 

68. minut - Deluje da je Jovanović prilikom inetrvencije zaradio povredu ramena, dok lekarska ekipa ukazuje pomoć golmanu Partizana trener Mladosti - Lalatović, pravi i petu promenu pošto je na terenu Žunić. 

67. minut - VELIKA ŠANSA! Ponovo Aleksandar Jovanović... Čuda pravi novopečeni reprezentativac Srbije među stativama Partizana, sada je dva puta reagovao, prvo posle udarca Krsmanovića, a potom i pokušaj Frajdeja. 

66. minut - Četvoricu menja Nenad Lalatović- Bojić, Jojić, Frajdej i Varjačić su na terenu. 

62. minut - Nema domaćin šta da čeka, crno-beli ponovo imaju dva gola prednosti, a nakon što je Kovač matirao Stamenkovića igra se uglavnom na polovinu koju brani Partizan. 

58. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Partizan vodi 3:1, spektakularan potez Stefana Kovača, evrogol u Lučanima!  

57. minut - PREČKA! Tek što je Trifunović ušao na teren mladi napadač Partizana preti domaćinu, njegov udarac zaustavila je prečka! 

56. minut - Dvostruka promena za Partizan, na terenu su Trifunović i Stjepanović, a na klupu se sele Aldo Kalulu i Leonard Ovusu. 

Informer

54. minut - Daleko bolje izdanje Mladosti na startu drugog dela igre, Ćirić je sada iz prekida poslao centaršut u kazneni prostor, dobro je reagovala odbrana Partizana! 

51. minut - Novi udarac ka golu Aleksandra Jovanovića, gađao je sa ivice kaznenog prostora Udovičić, ali odlazi to daleko preko prečke. 

50. minut - Stotinak sekundi trajao je prekid u Lučanima zbog Ovusuove povrede, ostaje vezista na terenu. 

48. minut - Loša vest za Branka Vukašinovića... Prilikom dodavanja povredu kolena doživeo je Leonard Ovusu, sve su prilike da internacionalac iz Gane neće biti u stanju da nastavi meč. 

46. minut - Počinje drugi deo igre, sada je posed za domaćina - Mladost iz Lučana! 

PRVO POLUVREME: 

Kraj prvog dela igre, videli smo tri gola u Lučanima, a moglo je da bude još toliko. Crno-beli su pogodili prečku i stativu, a Mladost je imala dve izgledne prilike koje Krsmanović nije uspeo da realizuje. Očekuje nas mnogo uzbuđenja u drugih 45 minuta... 

Informer

45+1 minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Mladost smanjuje zaostatak u poslednjim momentima prvog poluvremena pošto je Aleksandar Pejović matirao Jovanovića - 1:2!

45. minut - PENAL ZA MLADOST! Sve dobro što je uradio Nihad Mujakić u prvom poluvremenu uspeo je da uništi katastrofalnom reakcijom u kaznenom prostoru. Bez ikakvog razloga reprezentativac Bosne i Hercegovine počistio je Krsmanovića, a glavni arbitar odmah je pokazao na belu tačku. 

44. minut - VELIKA ŠANSA! Nižu se lepe akcije na obe strane, sada su zapretili crno-beli preko Zubairua čiji je udarac zaustavila prečka. 

42. minut - VELIKA ŠANSA! U prva dva navrata Jovanović nije morao da čuva Partizan, ali sada - jeste! Krsmanović je propustio još jednu priliku pošto je kapiten crno-belih dva puta zaustavljao njegov udarac - 0:2! 

40. minut - Malo je falilo da Partizan povede sa 3:0, Gajas Zahid je gađao sa distance, reagovao je Saša Stamenković taman dovoljno da lopta očešće stativu i ode u korner. 

36. minut - Bio je sebičan Aldo Kalulu u kontri Partizana, odlučio je ofanzivac iz DR Konga da gađa sa ivice kaznenog prostora iako su iz drugog plana stizali Jovanović i Zubairu. 

33. minut - NEVEROVATNO! Đorđe Jovanović promašio žargonski rečeno - mrtvu šansu... Ibrahim Zubairu probio je po levom boku, poslao centaršut u peterac, ali je napadač Partizana trapavo reagovao i loptu poslao pored stative! 

32. minut - Vezni red Partizana po prvi put čine Kovač i Ovusu, a deluje da je uvodnih 30 minuta u Lučanima najbolje od crno-belih što su navijači videli ove sezone. 

Informer

 

30. minut - Ponovo je sreća pogledala Partizan... Sada je Nihad Mujakić napravio veliku grešku, do lopte je u petercu stigao Krsmanović, ali je loptu poslao daleko preko gola, ostaje 0:2! 

26. minut - GOOOOOOOOOOL! Sjajna timska akcija Partizana koju golom kruniše Đorđe Jovanović! Četvrti gol za povratnika u crno-beli dres ove sezone, nikakvu šansu nije imao Stamenković - 0:2!

21. minut - Nešto otvorenija igra Mladosti, Ljubomirac i Tumbasević su kombinovali po boku, ali im lopta beži van granica igrališta. 

16. minut - Nastavlja Partizan i nakon vodećeg gola da diktira tempo na stadionu "Radoš Milovanović", Lučanci su opredeljeni na defanzivu i sve su prilike da će svoju šansu vrebati iz kontre. 

12. minut - GOOOOOOOOOOL! Partizan vodi u Lučanima, a strelac je Mihajlo Ilić! Mladi štoper bio je najviši u skoku nakon kornera koji je izveo Nikola Antić - 0:1! 

11. minut - Evo je i prvo uzbuđenje pred golom Mladosti, morao je Saša Stamenković da reaguje nakon udarca Đorđa Jovanovića, svemu je prethodilo loše uklizavanje Cvetinovića. Imaće crno-beli korner. 

Informer

 

7. minut - VELIKA ŠANSA! Taman kada se čunilo da crno-beli drže sve u svojim rukama sevnula je kontra Mladosti, a loptu iz gola uspeo je da "izvadi" Nihad Mujakić! Mnogo sreće za Partizan... Ćirković je došao do lopet nakon trapave reakcije golmana Aleksandra Jovanovića. 

6. minut - Ima Partizan nešto veću inicijativu na startu, zanimljiv pokušaj Mihajla Ilića koji je pokušao da pronađe Jovanovića, ali lopta odlazi daleko od napadača Partizana! 

2. minut - Tek što je meč počeo, a Mladost je umalo došla do vođstva. Tumbasević je poslao centaršut u srce kaznenog prostora, tamo je spreman čekao Ćirić, no, ispred njega čisti Leonard Ovusu. 

1. minut - Utakmica počinje, prvi posed za fudbalere Partizana! 

PRE MEČA: 

16:52 - Uoči utakmice bukmejkeri nešto veće šanse za pobedu daju Partizanu čiji trijumf nagrađuju kvotom 2,15, dok su kvote za slavlje Mladosti i nerešen rezultat identične - 3,40. 

16:48 - Partizan i Mladost poslednji put bili su rivali 12. maja ove godine, tada su crno-beli slavili u Humskoj sa 3:0 golovima Natha, Saldanje i Baždara. Dvojica od strelaca više nisu u taboru Partizana, dok Natho današnji meč počinje sa klupe. 

Informer

 

16:43 - Mladost dočekuje crno-bele nakon šest vezanih pobeda! Sa druge strane, Partizan na prethodnih pet mečeva nije osetio slast pobede, a ostvaren je samo jedan remi - protiv Vojvodine u Humskoj kada je bilo 0:0. Prethodio je dupli poraz od Genta, a potom i neuspeh u susretu sa OFK Beogradom i Crvenom zvezdom. 

16:37 - Godinama već Nenad Lalatović pravi ozbiljne probleme Partizanu koji god da klub predvodi sa klupe, a budući na formu crno-belih sve su prilike da će i danas biti tako. Utakmica u Lučanima biće jubilarna 30. protiv Partizana za popularnog Lalata. Ostvario je devet pobeda, pet remija i 15 poraza. 

16:33 - Nenad Lalatović odlučio se za očekivan tim: Stamenković – Ćirković, Andrić, Cvetinović, Joksimović – Ćirković, Tumbasević, Pejović, Ljubomirac, Udovičić – Ćirić, Krsmanović.

16:29 - Pravdu na stadionu "Radoš Milovanović" deliće Novosađanin - Nenad Minaković, pomoćnici će biti Nikola Borović i Boško Božović, a četvrti sudija je Momčilo Marković. Za VAR sobu delegirani su Dejan Trifković i Dragan Bogićević. 

Informer

 

16:25 - Partizanu na ruku pred današnji duel ide i međusobni skor protiv Mladosti. Lučanci su poslednji put savladali crno-bele pre tri i po godine, u maju 2021. godine rezultat je bio 1:0, a strelac je bio Milan Bojović. 

16:20 - Branko Vukašinović nije imao mnogo prostora za manevar nakon odlaska Aleksandra Stanojevića, a na megdan Mladosti poslao je manje-više očekivan sastav. Jedino iznenađenje je povratak Leonarda Ovusua u startnu postavu: A. Jovanović – Filipović, Ilić, Mujakić, Antić – Kovač, Ovusu – Zubairu, Zahid, Kalulu – Đ. Jovanović.

16:16 - Dok je situacija u taboru crno-belih katastrofalna, Lučanci uživaju od dolaska Nenada Lalatovića. Harizmatični stručnjak zaređao je sjajne rezultate i Mladost je uoči desetog kola bila na deobi trećeg mesta. 

16:11 - Fudbalere Partizana danas će u Lučanima sa klupe predvoditi Branko Vukašinović budući da je povratak novog/starog trenera Sava Miloševića realizovan tek juče. 

Informer

 

16:09 - Partizan na megdan Mladosti dolazi nakon serije katastrofalnih rezultata. Crno-beli su u prethodnom kolu doživeli najubedljivji poraz na svom terenu u susretima sa Crvenom zvezdom (0:4), a samo dan posle utakmice neopozivu ostavku podneo je trener - Aleksandar Stanojević. 

16:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmice desetog kola Superlige Srbije između fudbalera lučanske Mladosti i Partizana. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz blog portala Informer.rs!