29.09.2024.

21:00

Foto: aba-liga.com

Sport

Partizan krvario u Subotici! Bonga i Džons sačuvali čast crno-belih!

Premijera nove sezone u Beogradskoj areni nije mogla da bude bolja! Partizan je do nogu potukao čačanski Borac i tako raspalio maštu navijača. Ipak, večeras je u Subotici postalo jasno da će crno-belima biti potrebno još vremena kako bi se potpuno uigrali budući da je novopečeni učesnik ABA lige - Spartak, pošteno namučio četu Željka Obradovića - 80:89 (25:24, 19:17, 15:18, 21:30). 

Trener Subotičana Vladimir Jovanović uspeo je da sastavi respektabilan sastav tokom leta. Da će Spartak biti neugodan rival svima videlo se u prvom kolu kada su igrali egal utakmicu protiv Studentskog centra, ali su se iz Podgorice vratili bez bodova. Danas je u "Dudovoj šumi" zadatak bio daleko teži, no, domaćin je ostavio još bolji utisak, a publika u kultnoj dvorani na severu Bačke uživala je u sjajnoj košarci. 

Morao je Željko Obradović u finišu meča da šalje "tešku artiljeriju", a Isak Bonga na pravi način odužio se navijačima za skandiranje od pre nekoliko dana u Beogradskoj areni. Nemački internacionalac je sa tri trojke u poslednjoj četvrtini prelomio meč i obezbedio crno-belima mirnu završnicu u "Dudovoj šumi". 

Krcata dvorana u Subotici motivisala je obe ekipe na startu meča, Partizan je nešto bolje otvorio meč, ali domaćin nije dozvolio rivalu da stekne osetnu prednost, naprotiv. Četa Vladimira Jovanovića na krilima Luke Cerovine i Dušana Miletića uspela je da preokrene rezultat i nakon uvodih 10 minuta ima i prednost. 

Informer

U istom ritmu nastavljeno je u drugoj deonici. Spartak je, mora se priznati, bio bolji rival, ali je utisak da se neiskusni domaćin uplašio povoljnog rezultata. Imali su Subotičani šansu da se u nekoliko navrata odlepe od Partizana - nisu uspevali. Ipak, na njihovu sreću ni crno-beli nisu pronašli svoj ritam pa se na poluvreme otišlo rezultatom 44:41. 

Nije imao Željko Obradović mnogo razloga za zadovoljstvo, a da je obavio žestok razgovor sa svojim timom u pauzi videlo se na startu treće četvrtine. Partizan je izašao silno motivisan, vrlo brzo istopio prednost rivala i došao do vođstva. Taman kada je delovalo da će crno-beli slomiti otpor Subotičana ukazao se Matej Rudan i sa pet vezanih poena poravnao rezultat pred početak završnih deset minuta. 

Najefikasniji u sastavu Partizana bio je Sterling Braun sa 21 poenom, ali uz slabe procente iz igre - tek 47 odsto. Karlik Džons dodao je 15, a Isak Bonga 13 bez promašaja za tri poena 4/4. Sa druge strane, Dušan Miletić ubacio je 16, Rasir Bolton 15, dok je Luka Cerovina dodao 12.