30.09.2024.

15:27

Foto: Starsportphoto

Sport

Željko je ušao u svlačionicu i zapalio vatru! Pomislio sam - "grobari" su stvarno ludi!

Još jednu odličnu partiju pružio je Džons, a nakon meča otkrio je da mu je izuzetno prijala atmosfera u Subotici, a dotakao se i pripremnog perioda i utakmica u Italiji.

Tada je pomislio - "grobari" su stvarno ludi.

- Bila je sjajna atmosfera, dobro smo se zabavili. Osećali smo se kao da igramo u našoj hali, zbog navijača. Cenimo ljubav koju nam pružaju naši navijači. Sećam se u pripremnom periodu, kada smo igrali u Italiji i tamo su doputovali. Onda sam pomislio – ovi su stvarno ludi. Naši navijači nas podržavaju svuda, putuju zbog nas. To je sve što možeš da poželiš kao igrač. Sjajna utakmica. Mnogo imamo poštovanja prema Spartaku, igrali su odlično. Drago mi je što smo na kraju iščupali pobedu - rekao je Džons.

Subotičani su ozbiljno namučili crno-bele, što je reprezentativac Južnog Sudana donekle i očekivao.

Informer

 

- Očekujem od svake ekipe da pokuša da nas pobedi. Možda su oni novajlije u ovoj ligi, ali i ja sam, kao i većina mojih saigrača (smeh). Ja poštujem svaki tim sa kojim se suočimo. Morate da ih poštujute, jer su na ovom nivou svi dobri. Očekivao sam tešku utakmicu i tako je i bilo.

Imao je Partizan na poluvremenu minus od tri poena.

- Morali smo da se probudimo. Nismo bili dovoljno dobri u odbrani u prvom delu i zbog toga treba pohvaliti Spartak. Igrali su pametno, organizovano u napadu. Ali mislim da smo bili uspavani i onda je trener Obradović ušao u svlačionicu i zapalio vatru u svima nama, kako samo on zna (smeh). Mislim da nismo ličili na sebe, ali smo bili bolji u drugom poluvremenu i uspeli da slavimo.

Džons je meč završio sa 15 poena uz sedam asistencija.

- Moj posao je da uvek budem agresivan i napadam koš. Kada ja uspem da probijem u reket, automatski olakšavam posao svojim saigračima. Većina ekipa se fokusira da zadrži protivničke bekove van reketa, jer kada stigneš blizu koša, obično se raspadne čitava odbrana. A ja želim da uradim upravo to – uđem u reket i razigravam saigrače. Uvek sam imao taj segment u svojoj igri, a sada sam ga usavršio - objasnio je plejmejker crno-belih.