01.10.2024.

17:36

Foto: Starsportphoto

Sport

Odlaze Vučelić i Vazura! Spremaju se korenite promene u Partizanu!

Nakon serije katastrofalnih rezultata, Upravni odbor Partizana danas je zasedao, a tokom rasprave odlučeno je da rukovodstvo kluba bude razrešeno svih dužnosti! Predsednik kluba Milorad Vučelić, generalni direktor Miloš Vazura i još uvek aktuelni Upravni odbor, biće smenjeni na predstojećoj Skupštini koja je zakazana za 11. oktobar. 

Kako prenosi "Telegraf", Skupština neće biti redovna već Izborna, a kao novi predsednik Partizana biće izabran Rasim Ljajić, koji će, odmah nakon što bude izglasan odabrati novi Upravni odbor, ali i svoje saradnike u Humskoj ulici. Navodno, to će biti samo početak njegovih promena dok se očekuje da u narednim mesecima budu promenjeni i svi delegati u Skupštini Partizana. 

Tokom naredne sedmice planirani su i sastanci Nadzornog odbora, kao i Pravne komisije, koji će pripremiti i usaglasiti dnevni red predstojeće Skupštine. 

Milorad Vučelić na čelo Fudbalskom kluba Partizana stigao je u oktobru 2016. godine. Njegov mandat isticao je u januaru 2027. godine, ali je zabunu donela njegova ostavka koju je podneo pre više od godinu dana nakon što su počeli veliki protesti "grobara". Pristalice crno-belih će, pored odlaska Vučelića, najviše obradovati razrešenje dužnosti Miloša Vazure. 

Nezadovoljstvo navijača poslednjih godinu i po dana je ogromno usled katastrofalnih rezultata Partizana, a sve je dovelo i do bojkota domaćih utakmica.