01.10.2024.

20:15

Foto: ATA Images

Sport

Stanojević raskinuo ugovor sa Partizanom na svoju štetu! Evo bez koliko je novca ostao!

Rastanak između Partizana i Aleksandra Stanojevića (50) došao je pre nego što se bilo ko tome nadao. Temperamentni stručnjak je u junu potpisao ugovor na tri godine, tada je na promociji istakao želju da ga odradi do kraja i tako ostvari zacrtane ciljeve, ali je posle šamara od Crvene zvezde u 174. večitom derbiju (0:4) odlučio da se povuče.

On je odlučio i da ništa ne potražuje od kluba kada je reč o novčanoj nadoknadi. Imao je, po ugovoru, zagarantovana primanja od oko 700.000 evra po sezoni, ali je rešio da saradnja bude raskinuta na njegovu štetu.

Inače, oko tri meseca trajala je saradnja između iskusnog trenera i "parnog valjka", tačnije 85 dana. Za to vreme on je ekipu vodio na 13 utakmica, a ostvario je učinak od po tri pobede i remija, uz čak sedam poraza.

Nije uspeo sa crno-belima da izbori učešće u nekom od evrokupova, pošto su tokom leta eliminisani u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija. U domaćem prvenstvu je poslednji trijumf ostvario 4. avgusta, a onda je odigrao je nerešeno sa IMT-om i Vojvodinom, a potom je poražen od OFK Beograda i Zvezde.

Informer

Aleksandar Stanojević

Pored svega toga, Stanojević je pokvario i svoj odnos sa navijačima, koji je dotad bio odličan. "Grobari" su posle derbija jasno tražili da on ode, zasuli su ga salvom uvreda, a kap koja je prelila čašu bio je događaj u svlačionici, kada su kamenjem zasuli prozore od svlačionice i tom prilikom je šef struke isečen po licu.

Podsetimo, juče je Partizan imenovao novog kormilara, odnosno povratnika Savu Miloševića (51), koji će posle četiri godine ponovo sedeti na klupi matičnog kluba.