02.10.2024.

08:42

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizanu leže na račun milion? Kakav posao, košarkaš trejdovan u NBA, crno-beli zaradili...

Vašington je deo trejda Njujork Niksa i Minesote u čijem se fokus je Karl-Entoni Tauns. Vašington je  trenutno formalno član Šarlot Hornetsa, klub će s njim raskinuti saradnju, a košarkaš da se vrati u  Partizan.

Naime, Tauns ide u Njujork, a Timbervulvsi su dobili Džulijusa Rendla, Dantea Divinćenca i pravo na pika iz prve runde drafta. Da bi se trejd realizovao uskočio je Šarlot kome je bio interesantan Dahuan Džefris. Niksi bi potpisali Vašingtona, platili obeštećenje Partizanu, a zatim ga odmah trejdovali u Šarlot. Košarkaš će, kao što smo pomenuli, biti otpušten od strane Hornetsa, ali bi se potom vratio u Partizan. Takođe, Hornetsi dobijaju tri pika druge runde, dva od Niksa, jednog od Minesote, Dahuana Džefrisa i Čarlija Brauna.

Informer

Crno-beli će na ovome zaraditi. Kako se spekulisalo minulih dana i do 1.000.000 dolara bi trebalo da dobije "parni valjak". 

Zbog novonastale situacije Željko Obradović neko vreme neće moći da računa na Vašingtona i pitanje je koliko će utakmica propustiti američki bek. Sigurno neće igrati dok se papirološki ne završi  posao.

Partizan prvi meč u Evroligi igra u četvrtak protiv Baskonije (20.30).