02.10.2024.

16:11

Foto: Starsportphoto

Sport

Obradović pred Baskoniju: Važno je da pokažemo gde smo i šta smo!

 Obradović je istakao da tim ulazi u meč sa velikim ambicijama i željom da nastavi sa istom energijom koju je pokazao tokom pripremnog perioda.

- Prva utakmica u Evroligi, ulazimo sa velikim ambicijama. Imali smo pripremne utakmice i sa evroligašima. Želeo bih da igramo na isti način kao dosad, sa istom željom i energijom koju smo imali u tim utakmicama, mislim da je to najbitnije. Teren je tamo nezgodan, bez obzira što su promenili tim, trenera, sličan način igre. Ono što je karakteristično za Pabla Lada kao trenera, dosta tranzijice, individualnih rešenja, ofanzivnoh skoka, izolacije. Naravno, igrač koji je jako bitan – Hauard, koji je sposoban da šutira 15 puta za tri poena na utakmici. Sve smo to razradili, videćemo kako ćemo da izgledamo na utakmici - dodao je.

Informer

Željko Obradović

Obradović je istakao da je prva utakmica u sezoni uvek bitna jer predstavlja početak puta na kojem ekipa može da izgradi samopouzdanje.

- Važno je da se vidi gde smo i kako izgledamo. Za samopouzdanje tima nema ništa važnije od dobre igre, jer kada odigraš dobro, dolazi i rezultat - naglasio je.

Kadrovska situacija u Partizanu je, prema Obradovićevim rečima, stabilna, iako su treninzi bili ograničeni.

- Radimo dobro, iako nismo imali mnogo treninga. Majk je i dalje van stroja, ali oseća se bolje, videćemo kada će moći da se priključi timu - istakao je trener.

Informer

Željko Obradović

Kada je reč o odsustvu Vošingtona, Obradović je bio kratak: - Klub je izdao saopštenje u vezi sa tim i u njemu je sve objašnjeno.

Na kraju, Obradović je istakao da je atmosfera u ekipi odlična.

- Atmosfera je sjajna, igrači su brzo shvatili gde igraju i šta se očekuje od njih. Navijači su nam pružili neverovatnu energiju u Subotici, bilo je prelepo veče, pravo košarkaško slavlje - zaključio je Obradović.

Crno-beli se nadaju da će sezonu otvoriti pobedom i postaviti dobar temelj za dalje izazove u Evroligi.