02.10.2024.

20:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Zečević konačno progovorio! Nisam čovek iz senke, ne biram kadrove u FK Partizan!

Više od dve decenije je Žarko Zečević (74) zvanično obavljao funkciju u FK Partizan, ali praktično nikada iz njega nije ni otišao. Poznato je da se svojevremeno, zajedno sa Nenadom Bjekovićem, povukao zbog sukoba sa "grobarima" i njihovog protesta, ali ostao je član Skupštine i imao uticaj na ono što se kasnije dešavalo.

Zbog toga je sada ponovo na meti navijača. Naime, popularni Zeka se među fanovima "parnog valjka" smatra se jednim od najodgovornijih što je aktuelna uprava toliko opstala i pored katastrofalnih rezultata, očajne finansijske situacije i konstantnog propadanja kluba, pogotovo u poslednjih šest-sedam godina.

Simpatizeri crno-belih smatraju da je upravo on pružao podršku Vazuri i Vučeliću, svojim uticajem pomogao da toliko ostanu u foteljama, iako već duže vreme zvanično obavlja ulogu potpredsednika Olimpijskog komiteta Srbije.

Informer

Žarko Zečević i Milorad Vučelić

Nekadašnji košarkaš dugo se nije oglašavao u javnosi, pogotovo po tom pitanju, ali sada je odlučio da napokon prekine to ćutanje. Verovatno su ga na to naterale i najavljene promene u rukovodstvu srpskog viceprvaka

Napišite ovo velikim slovima – ne učestvujem u kadriranju u FK Partizan, Nisam vodio, niti vodim klub iz senke. Ja sam čovek koji živi na suncu. Bespredmetne su te optužbe na moj račun. Nisam se mešao u rad uprave i rukovođenje klubom - rekao je Zečević za portal "Maxbet sport".

Informer

Žarko Zečević i Miloš Vazura

Bivši gensek osvrnuo se kratko na aktuelnu situaciju i najavljeni dolazak Rasima Ljajića na čelo kluba iz Humske.

- Ne bih ja to mnogo komentarisao. Svaka promena je dobra, pogotovo za klub koji je u ovakvoj situaciji. Rasim je pravi čovek za to, samo je pitanje da li će da prihvati da dođe. Sve najbolje mislim o njemu – poručio je Zečević.