03.10.2024.

23:29

Foto: screenshot

Sport

Kapiten Partizana ozbiljno zagrmeo! Marinković: Izdivljali smo, ja prvi! Ako nešto želimo da uradimo...

Vanja Marinković je preuzeo odgovornost za poraz Partizana od Baskonije u Vitoriji na otvaranju novog izdanja Evrolige. Posle meča se za klupsku televiziju obratio javnosti i bio je poprilično oštar. Pogotovo prema sebi.

- Ništa, jeftino smo izgubili. Na šest razlike, ja prvi dižem šut za tri poena. Brzo smo šutirali, umesto da igramo malo pametnije i da na šest ili osam razlike držimo sve u svojim rukama, mi smo izdivljali. Jeftin poraz, jeftine greške... Srećom, prvo kolo je, pa možemo da učimo iz toga - rekao je kapiten crno-belih, pa dodao:

- Mislim da smo se borili. Svi. Do poslednjeg šuta. Jurili smo da bude što manja razlika. Idemo dalje, sledeća je Cibona.

Partizan je Baskoniju u prvom poluvremenu zaustavio na samo 32 postignuta poena, što je proizvod veoma kvalitetne odbrane:

- Ekipa se bori, stvarno. Ekipa igra dobru odbranu. Ti kad bilo koga ostaviš na 32 poena, a pogotovo ekipu koja ima individualce kao Hauard, Moneke, Luvavua... Mislim da je to stvarno velika stvar. Moramo da nastavimo u tom ritmu, da nam se ne dešavaju prazni hodovi kao protiv Spartaka i ovo danas. Ovo je sve jeftino, to nisu neke greške, to je sve jeftino. Ako hoćemo nešto da uradimo, ne smemo da imamo te jeftine greške - zaključio je Vanja Marinković.

Kapiten Partizana je bio među boljima na utakmici protiv Baskonije, a zabeležio je 11 poena i četiri skoka.