04.10.2024.

15:03

Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ; ATA Images

Sport

Šok! Savo Milošević saopštio podatak o Nathu koji niko nije znao!

Savo Milošević je u petak održao prvu konferenciju za medije kao novi-stari trener Partizana, koji će u subotu odigrati utakmicu 11. kola Superlige Srbije sa Tekstilcem (Arena 1 Premijum, 18.30).

Možda i najzanimljivija izjava nekada legendarnog fudbalera se ticala fizičke pripremljenosti Bibarsa Natha, 36-godišnjeg veterana iz redova crno-belih i načina na koji bi ga trebalo koristiti na terenu.

Izlaganje je započeo komentarom o povređenim igračima:

- Konstanstno razmišljamo o povredama igrača. Kada god pokušam da nešto drugo radim, to mi je na pameti. Nadam se da će Ilić moći da igra. Arijaga, ako sve bude kako treba, biće na klupi. Ali sumnjam da može mnogo da pomogne. Ovakve utakmice zahtevaju 100%, a ako igrači to ne mogu, nisu nam od koristi - rekao je Milošević, pa u istom dahu nastavio:

- Juče sam dobio fizički parametar koji pokazuju da je on u nikad boljoj formi. Ja imam uvid u njegove rezultate još od ranije. Poenta je da probamo da ga iskoristimo koliko možemo. Natho poseduje neosporan kvalitet. Mi želimo da on manje trči, jer može da nam pomogne mnogo više, osim samo da trči. Još ranije su me kritikovali zbog njegovog godišta, a evo, godinama kasnije, govorimo o njemu kao jednom od najkvalitetnijih igrača - zaključio je Milošević.

Partizan se trenutno nalazi na šestom mestu tabele Superlige Srbije, a ukoliko želi da održi korak za vodećim ekipama, protiv Tekstilca će imati imperativ pobede.