04.10.2024.

16:35

Foto: Starsportphoto

Sport

Kada bi igrači Partizana stali jedan do drugog, pobedili bi avion! Neverovatan podatak koji mnogo toga govori o crno-belima!

Ne dešava se često da sportski klub tokom jednog leta promeni skoro ceo tim. Sa izuzetkom Balše Koprivice, Partizan se oprostio od svih igrača i doveo nove - tačno njih 14!

Kada se pogleda njihov profil, odnosno njihove karakteristike, može da se kaže da Željko Obradović ima drugačiju ideju po pitanju strategije. Bar kada je u pitanju njegov drugi "mandat" među crno-belima.

Ovoga puta se sportski sektor "parnog valjka" opredelio da sastavi tim od defanzivno i fizički potentnih igrača. Svi oni su u stanju da čuvaju protivnike na više različitih pozicija, kao i da budu atletski superiorni u odnosu na većinu rivala.

Informer

 

Ono što je posebno zanimljivo u vezi sa fizikalijama crno-belih je to da ne postoji mnogo ekipa sa tako velikim rasponom ruku kakav ima Partizan. Naime, njegovi igrači kada bi stali jedan do drugoga i kada bi raširili ruke, zauzeli bi prostor od čak 33,2 metra! Što znači da je prosečan raspon ruku igrača iz Humske neverovatnih 221,3 centimetara!

Primera radi, dužina košarkaškog terena iznosi 28 metara, dva odbojkaška su oko 32 metra, Erbas A220-300 avion je 30 metara, a isto toliko je dugačak i najduži autobus na svetu.

Uzimajući u obzir spomenuti podatak, od Partizana bi trebalo da se očekuje da po utakmici u proseku ima više blokada, kao i da nešto lakše hvata skokove.