05.10.2024.

16:06

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan uputio apel navijačima pred duel sa Cibonom: Ne vređaj nikoga! Srce ruke glas!

Košarkaši Partizana vraćaju se u Beogradsku arenu nakon neuspešne premijere u Evroligi. Izabranici Željka Obradovića poraženi su na gostovanju Baskoniji, ali su crno-beli pokazali zavidan potencijal. Prikazana igra dopala se "grobarima" zbog čega se očekuje da tribine budu dobro popunjene na meču trećeg kola ABA lige protiv Cibone.

Partizan je na pravi način otvorio učešće u regionalnom takmičenju. Crno-beli su bili bolji od čačanskog Borca i Spartaka iz Subotice, a nakon dve utakmice u gostima vraćaju se pred svoje navijače. Na redu je - "regionalni klasik" i duel timova koji imaju burnu prošlost iza sebe. 

Crno-beli i Cibona su višedecenijski rivali, a utakmica koja se igra sutra u Beogradskoj areni privlači pažnju velikog broja navijača. Svesni su toga i u Partizanu zbog čega su uoči utakmice uputili javni apel "grobarima". 

"Ne vređaj nikoga, navijaj za Partizan! Srce, ruke, glas", navodi se u saopštenju crno-belih pred sutrašnji duel sa Cibonom. 

Jasno je da Partizanu novi ispadi navijača ne bi bili od koristi. U svežem sećanju je finalna serija Košarkaške lige Srbije kada je na meti uvreda bila porodica novopečenog predsednika Saveza - Nebojše Čovića. "Grobari" su vređali Miloša Teodosića i njegovu porodicu, odnosno, Nemanju i Minu Nedović. 

Utakmica je, na sramotu svih, tada prekinuta, a serija nije nastavljena već je Crvena zvezda titulu odbranila za zelenim stolom. Ružne scene iz Srbije obišle su Evropu i Partizanu nije u interesu da dođe do novog navijačkog skandala posebno što rival dolazi iz Hrvatske.