05.10.2024.

16:55

Foto: fcnn.ru

Sport

Uzalud bod - Ilić smenjen u Rusiji!

Izbegao je Nižnji Novgorod poraz na gostovanju Akronu golom u poslednjim momentima utakmice, ali bod nije sačuvao posao Saši Iliću. Ruski klub danas je na svom sajtu objavio da se rastao sa legendarnim fudbalerom Partizana, a da će ga na klupi Nižnjeg naslediti - Viktor Gončarenko.

„Paris Nižnji Novgorod i Saša Ilić su se dogovorili da prekinu saradnju. Klub se zahvaljuji Saši na njegovom radu i želi mu sve najbolje u nastavku trenerske karijere. Naravno, ostali smo dobri prijatelji i ovo nije zbogom, već vidimo se kasnije“, stoji u klupskom saopštenju.

Informer

 

Ruski mediji prenose da je Saša Ilić mesecima bio nezadovoljan svojim statusom u klubu. Navodno, Nižnji nije ispunio obećanja u vidu pojačanja što je rezultiralo slabim rezultatima. Otkaz je dugo visio u vazduku, a sada je i zvanično prekinuta saradnja. 

Ilić je u Nižnji došao pred kraj prošle sezone, potpuno neočekivano, jer je rusko prvenstvo bilo u finišu, a Nižnji je bio u seriji poraza. Ipak, kroz baraž je uspeo da ga sačuva u Premijer ligi. U novoj sezoni nakon 11 kola Nižnji ima 11 bodova i iznad je crte za opstanak.