05.10.2024.

21:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Nema mu ravnog! Centar Partizana izveo najbolji potez Evrolige! (VIDEO)

Uprkos porazu na startu nove sezone Evrolige, košarkaši Partizana ostavili su solidan utisak na gostovanju Baskoniji. Evidentno je da crno-beli imaju ozbiljan potencijal, a srca "grobara" vrlo brzo osvojio je snažni centar - Tajrik Džons. 

Amerikanac je bio drugi najkorisniji igrač prvog kola Evrolige sa ukupnim indeksom 28. Centar Partizana je meč završio sa 22 poena, četiri skoka i jednom asistencijom, a posebno impresivno bilo je zakucavanje iz prve deonice. 

Bilo je jasno, odmah nakon meča, da će zakucavanje Tajrika Džonsa ući u konkurenciji za potez sezone, a samim tim i - potez kola. Do kraja prve runde elitnog takmičenja nijedan košarkaš nije uspeo da ga nadmaši te je Evroliga nagradila zakucavanje Partizanovog centra. 

Drugo mesto zauzeo je Timoti Luvavu koji je dominirao protiv Partizana i odigrao najbolji meč u karijeri u Evroligi. Francuz je krajem treće četvrtine zakucao preko Brendona Dejvisa. Treće mesto pripalo je Devinu Bukeru iz Bajerna koji je posterizovao košarkaša Reala - Ndiajea.