06.10.2024.

19:16

Foto: Starsportphoto

Sport

KRAJ: Partizan razbio Cibonu!

Partizan se ponovo našao u situaciji da se u ABA ligi oporavlja od teškog poraza u Evroligi. Naime, pre nekoliko dana je izgubio od Baskonije u Vitoriji, iako je u jednom trenutku vodio i sa devet poena razlike. 

Upravo zato je predstojeća utakmica sa Cibonom u sklopu trećeg kola jadranskog regionalnog takmičenja važna za crno-bele, kako bi se vratili na pobednički kolosek, kao i zbog održavanja visokog nivoa samopouzdanja, koje je njima u prošlosti bila jedna od boljki.

Partizan - Cibona 111:77 (34:20, 29:27, 28:19, u toku je četvrta četvrtina)

Dvorana: Beogradska arena

Poseta: 8.358

Sudije: Nedović, Juras, Kruljac

PARTIZAN: Lundberg, K. Džons, Nilikina, Koprivica, Nakić, Marinković, Pokuševski, Braun, Bonga, Lakić, T. Džons

Trener: Željko Obradović

CIBONA: Vuković, Ročak, Radovčić, Perasović, Skorić, Barber, Majcunić, Džok, Bart, Pavković, Katanović

Trener: Kristofer Tomas

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Balša Koprivica je došao do novih poena i tako stavio tačku na ovaj meč.

39. minut - Ni tokom ovog perioda igre se nije desilo ništa vredno pažnje.

38. minut - Nije se skoro ništa desilo u ovom periodu igre, nekoliko promašaja i to je to.

Informer

 

37. minut - Imao je sreće Nilikina, šutirao je trojku u padu, lopta se "nećkala" na obruču, odbila se nekoliko puta i prošla kroz mrežu.

36. minut - Lakić i Nakić su na svoj konto dodali još pet poena, prvi je pogodio dva penala, a drugi trojku.

35. minut - Prelepa akcija i asistencija Nilikine za Lakića, koji je rutinski položio loptu u koš. Nedugo zatim, Džok je pogodio trojku iz očaja sa velike udaljenosti.

34. minut - Tempo utakmice je u ovim momentima drastično opao. Poena nije bilo, samo promašaji i greške.

33. minut - Partizan je postavio zonu u odbrani, koju je trojkom iz ćoška razbio Bart. Nešto kasnije, na isti način je uzvratio raspoloženi Nakić.

32. minut - Dominacija Partizana u ovim momentima. Nakić je dao dva poena, a potom asistirao za Marinkovića, koji je u ćošku ostao sam i lako pogodio trojku.

31. minut - Majstorija Karlika Džonsa, koji se sjurio ka košu protivnika i u letu promenio ruku kako bi položio loptu! Posle je Vuković pogodio jedno od dva penala, a Tajrik Džons je napravio četvrti faul.

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Prezimenjaci Džons su preuzeli kormilo. Tajrik je prvo pogodio dva slobodna bacanja, da bi Karlik sa zvukom sirene ubacio trojku za kraj treće četvrtine.

29. minut - Sjajan kontranapad Partizana koji je završen polaganjem Nakića. Prednost crno-belih ponovo raste.

28. minut - Tokom ovog perioda igre je Aleksej Pokuševski pogodio dva slobodna bacanja i to je to. 

27. minut - Nakić pogađa još jednu trojku, da bi potom Balša Koprivica zakucao uz faul. Imaće dodatno slobodno bacanje, ali posle tajmauta trenera Tomasa.

26. minut - Neverovatna sekvenca na utakmici. Sada je Majcunić dao dve trojke zaredom!

25. minut - Posle Pokuševskog i Lundberg je pogodio dve uzastopne trojke! I tek tako, za "tili čas", Partizan je stigao do velikih plus 22!

Informer

 

24. minut - Pokuševski se raspucao! Pogodio je dve uzastopne trojke i tako zaustavio nalet Cibone.

23. minut - Partizan je već neko vreme bez poena, što je Cibona iskoristila da se preko Majcunića dodatno rezultatski približi. Trener Obradović je zbog slabe igre svojih izabranika zatražio tajmaut.

22. minut - Za sada se igra u laganom ritmu, iako razlika nije toliko ubedljiva u korist Partizana. Pogotovo ne posle pogotka Ročka, koji je smanjio zaostatak na minus 14.

21. minut - Ekipe su razmenile po dvojku. Prvo je Perasović bio precizan, a onda i Lundberg sa poludistance.

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Pokuševski je još jednom pogodio, ovoga puta trojku, a Cibona je na isti način uzvratila preko Džoka. Lakić je u poslednjoj sekundi prvog poluvremena pogodio jedno od tri slobodna bacanja za plus 16 crno-belih - 63:47!

19. minut - Partizan i Cibona su razmenili po dva pogođena slobodna bacanja. Tajrik Džons je ubacio svoje, a Skorić svoje.

Informer

 

18. minut - Dogodio se incident, pošto je Barber bio izblokiran pri šutu, došlo je do koškanja posle sa Tajrikom Džonsom, na kojeg je Cibonin igrač nasrnuo u nameri da se fizički obračuna. Potom je dobio nesportsku, a zatim i tehničku grešku, zbog čega je automatski isključen sa meča! Igrač crno-belih je prošao samo sa tehničkom greškom.

17. minut - Partizan se pomalo našao u nezavidnoj situaciji, napadačka produkcija mu je opala, a tačnu na krizu je stavio Karlik Džons i to trojkom pri isteku vremena za napad.

16. minut - Barber igra fantastičnu utakmicu. Postigao je još pet poena, pa ih sada Amerikanac iz Cibone na svom kontu ima 19!

15. minut - Tajrik Džons je još jednom zakucao, a navijači Partizana su saznali da je Zvezda izgubila u Splitu od istoimene ekipe, što ih je nateralo da pokrenu pogrdnu pesmu na tribinama kako bi proslavili neuspeh večitog rivala.

14. minut - Vanja Marinković je "pronašao" šut sa distance i pogodio je dve uzastopne trojke. S druge strane, Barber uzvraća na isti način i time pokazuje da je veoma raspoložen za igru.

13. minut - Tajrik Džons je dva puta uzastopno zakucao i tako odbio mali nalet gostiju. Barber je onda pogodio trojku.

12. minut - Cibona je povezala pet poena, a u međuvremenu je u igru ušao Arijan Lakić, koji tako debituje u crno-belom dresu. Navijači su njegovu borbenost nagradili aplauzom.

11. minut - Karlik Džons je lako pogodio dvojku, da bi posle odbranjenog napada Partizan preko Pokuševskog sa linije za slobodna bacanja dodao još dva poena.

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Barber je dao tri uzastopna poena za Cibonu, čime je gostima doneo malo života, a uzvratio je Pokuševski na sedam sekundi do kraja - 34:20.

9. minut - Prednost Partizana je sada već možda postala i nedostižna. Trener Željko Obradović je izvršio trostruku izmenu, a pre toga je Nakić pogodio trojku, a Braun je pogodio uz faul.

8. minut - Džok je pogodio trojku za Cibonu, ali je onda Partizan "dao gas" i sa pet uzastopnih poena došao do velikih plus 12. Bonga i Braun su bili precizni.

7. minut - Nijedna od ekipa nije uspela da pogodi koš, te je rezultat ostao nepromenjen.

6. minut - Došlo je do kratkog prekida kako bi sudije pogledale video snimak kako bi se uverile kome treba da pripadne lopta. Posle kratke pauze, Braun i Bonga su pogodili po trojku, pa sada Partizan ima devet poena viška.

5. minut - Balša Koprivica je povezao četiri poena, čime je Partizan poveo sa do sada maksimalnih plus sedam. U međuvremenu, Vuković je pogodio trojku i sprečio da crno-beli dođu do još ubedljivije prednosti.

4. minut - Lundberg je još jednom pogodio i time doveo Partizan do dvocifrenog broja poena.

3. minut - Partizan za sada ne izgleda preterano dobro u odbrani. Ročak je položio loptu za plus jedan Cibone, a kao i obično, uzvraća Nakić dvojkom, s tim što se ovoga puta na njegove poene nadovezao Lundberg za plus tri.

Informer

 

2. minut - Vuković je ponovo doneo vođstvo gostima, odmah je uzvratio Sterling Braun i to trojkom. Igra se u brzom ritmu za sada.

1. minut - Piter Džok je pogodio dugu dvojku i doneo vođstvo Ciboni, da bi odmah potom uzvratio Balša Koprivica snažnim zakucavanjem.

PRE MEČA

18.26 - Poznati su sastavi ekipa, a u protokolu u redovima crno-belih nema Brendona Dejvisa, koji je bio jedan od dvojice najboljih pojedinaca u Vitoriji protiv Baskonije. 

18.05 - Šef stručnog štaba Cibone, Amerikanac Kristofer Tomas, raduje se predstojećoj utakmici sa Partizanom:

- Jako se veselimo utakmici protiv Partizana u nedelju, koja će nam biti veliki izazov. Veselimo se prilici da odmerimo snage protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi i da vidimo gde su naši igrači u ovom ranom delu sezone - rekao je on, pa otkrio da mu je trener Željko Obradović jedan od košarkaških uzora:

- Takođe, jako se veselim vođenju ekipe protiv apsolutne legende, nekoga koga mnogo cenim i kome se divim. Trebalo bi da bude jako zabavno i dolazimo da se takmičimo. Dolazimo da igramo snažno i da rastemo kao košarkaški tim koji nastavlja da čini korake napred i omogućava sebi da bude spreman za uspeh.

Informer

 

17.43 - Iako govorimo o velikanima evropske košarke i nekadašnjim šampionima Starog kontinenta, Partizan je u međusobnim duelima drastično bolji kada je takmičenje u ABA ligi u pitanju - 35:11, s tim što je od Cibone na svom terenu izgubio samo dva puta, a slavio 20!

Trener crno-belih, Željko Obradović, pre susreta sa "vukovima sa Tuškanca" pozvao je na oprez i nada se da će njegovi izabranici odigrati dobro protiv sledećeg rivala:

- Vraćamo se na ABA ligu sa željom da odigramo dobru utakmicu. Ono što je evidentno je da ćemo u ovom kao i svakom mesecu imati 10 utakmica, pa zato treba voditi računa i o odmoru ali i o treningu. Probali smo da se spremimo na najbolji mogući način. Nadamo se da će to sutra dobro izgledati protiv Cibone.

Arijan Lakić, novopridošli bek Partizana, pred košarkaški klasik je rekao sledeće:

- Promenili su ekipu u odnosu na prošlu godinu, ali doveli su neke igrače koji su igrali pre tamo. Solidna su ekipa. Odigrali su mnogo bolje protiv Studentskog centra nego protiv Zadra. Nezgodna su ekipa, imaju solidne igrače i u odbrani i napadu, gde mogu da reše razne situacije. Moramo da se pripremimo 100% za svaki napad i svaku odbranu i da budemo fokusirani kako bismo odigrali kako treba.

17.40 - Dobrodošli na tekstualni prenos utakmice trećeg kola ABA lige između Partizana i Cibone koja se igra u Beogradu.