08.10.2024.

07:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Savo radi na jačanju timskog duha! Odveo ekipu Partizana na dobro poznato mesto!

Reprezentativna pauza dobro je došla fudbalerima Partizana da se konsoliduju i zbiju redove posle teškog perioda, ali i novom-starom treneru Savi Miloševiću (51) da poradi na jačanju timskog duha i poboljšanju atmosfere u svlačionici.

Zbog toga je šef stručnog štaba "parnog valjka", zajedno sa svojim saradnicima, odlučio da ekipu odvede u dobro poznato odmaralište u blizini Bijeljine, tamo gde je i rođen legendarni napadač. I to nije prvi put, jer je sličan potez iskusni stručnjak napravio i u svom prvom mandatu na klupi crno-belih.

Zbog obaveza u državnim timova neće biti prisutni golman Aleksandar Jovanović (Srbija), defanzivac Nihad Mujakić (BiH), ofanzivac Žoao Grimaldo (Peru), vezista Kervin Arijaga (Honduras), kao i štoper Mihajlo Ilić i krilo Nemanja Trifunović (mlada selekcija Srbije).

Svi ostali igrači će imati priliku da dodatno upoznaju Savu, da shvate koje su njegove zamisli i ideje, ali i da se popravi ambijent. On je i na promociji govorio o tome da ga očekuje najviše posla, pre svega, na psihološkom planu.

Informer

Savo Milošević sa pomoćnikom Nenadom Cvetkovićem

- Da ne budem skroman, psihologija mi je jedna od jačih strana. To će mi sada zapravo i biti najveći deo posla, više nego sam proces treninga. Mi smo zaduženi za ambijent. Rekao sam momcima da moraju da se smeju i da ne želim namrštene face. Od toga kreće sve. Produktivniji ćemo biti ako radimo u uslovima koji nam se dopadaju. Na meni je da ih podignem, jer je pritisak vidljiv i iz toga proizilaze greške na terenu. Sreća je što imamo pauzu, učinićemo sve da se stabilizujemo i da podignemo atmosferu u svlačionici - poručio je Milošević.

Podsetimo, čuveni golgeter je na klupi startovao pobedom protiv Tekstilca u Humskoj (4:1), a naredni duel srpskog viceprvaka očekuje 19. oktobra, kada će gostovati u Novom Pazaru.

Informer

Fudbaleri Partizana

Do tada bi, prema najavama, trebala da bude održana i sednica Skupštine Partizana, 11. oktobra u Sportskom centru "Zemunelo". Na njoj je najavljena promena rukovodstva, odnosno odlazak predsednika Milorada Vučelića i generalnog direktora Miloša Vazure, kao i dolazak Rasima Ljajića na čelo kluba.