08.10.2024.

14:05

Foto: Starsportphoto

Sport

Vučela i Vazura odbili Ljajićev zahtev? Isplivao plan za istorijsku Skupštinu FK Partizan (FOTO)

Fudbalski klub Partizan u petak će dobiti novo rukovodstvo, ili barem tako bi trebalo da bude. Članovi Skupštine kluba glasaće o poverenju novom Upravnom odboru, međutim, iako je ostalo svega tri dana do po mnogo čemu istorijskog sastanka, mnoge stvari u ovom trenutku uopšte nisu jasne.

Kao prvo, da li će se uopšte na njoj pojaviti već viđeni novi predsednik kluba Rasim Ljajić. Dugogodišnji političar u nedelju je izjavio da je najbolje da se Skupština odloži, jer on u ovom trenutku još uvek nema svoj tim saradnika za ulazak u klub. Po svemu sudeći, odlaganja neće biti, pa ostaje pitanje kako će se izvršiti promena na čelu kluba.

Sem toga Rasim je izjavio da je klupski dug oko 60 miliona evra, kao i da mu nije jasno zbog čega predsednik kluba nema maltene nikakva ovlašćenja.

- Spreman sam da se upustim u ovu avanturu samo pod određenim uslovima. Kao prvo, da se odloži skupština koja je zakazana za 11. oktobar, a kao drugo, da se nova uprava bira po novom Statutu, jer je ovaj stari potpuno anahron i u startu uvodi dvovlašće u funkcionisanju kluba. Tako je po sadašnjem normativnom aktu predsednik kluba engleska kraljica, bez ikakvih ovlašćenja, a generalni direktor je faktički premijer sa svim operativnim kapacitetima - govorio je Ljajić.

Informer

Na društvenim mrežama pojavio se papir koji je podeljen članovima Skupštine i na kojem je u sedam tačaka određen dnevni red. Skupština će biti održana u sportskom centru "Teleoptik" u petak u 15 časova, a prva tačka dnevnog reda je "Izbor radnog predsedništva, Verifikacione komisije i overivača zapisnika".

Druga tačka odnosi se na usvajanje Zapisnika sa Skupštine održane 3. maja. Mnogima je, međutim, nejasno zbog čega se tek sada usvaja nekakav Zapisnik, kao da u međuvremenu nije bilo vremena da se to obavi.

Mada, po protokolu verovatno se Zapisnici overavaju od Skupštine do Skupštine.

Treća tačna dnevnog reda je ona koju navijači godinama unazad čekaju, a to je razrešenje funkcije aktuelnog predsednika, Upravnog odbora i generalnog direktora.

Od četvrte do šeste tačke dnevnog reda su izbor novog predsednika, novog Upravnog odbora i novog generalnog direktora.

Informer

Teoretski, moguće je da članovi Skupštine ponovo izglasaju poverenje Vučeliću i Vazuri!? To je scenario koji je već viđen i kojeg se navijači najviše plaše, mada kako se može čuti, aktuelno rukovodstvo ovog puta je zaista spremno da ode i da ne pravi raznorazne spletke kako bi ostalo u foteljama.

Sedma tačka dnevnog reda su "tekuća pitanja", a ono što je takođe važno napomenuti, sednica će biti zatvorena za javnost, pa navijači i legende Partizana neće moći da gledaju scene kao 2016. godine, kada su se delegati umalo potukli pred očima cele Srbije.