09.10.2024.

06:40

Foto: fkpartizan.rs

Sport

Na današnji dan: Partizan slavio u 83. večitom derbiju!

Prethodni odigrani večiti derbi potpuno je ubio čar fudbalske svetkovine u Srbiji. Crvena zvezda je do nogu potukla Partizan u Humskoj i potvrdila svoju dominaciju u domaćem takmičenju. Poslednje dve decenije protekle su u dominaciji jednog od dva kluba, a godinama već potpuno je ubijena draž šampionske trke. 

Pre višegodišnje vladavine Crvene zvezde, u Superligi Srbije je dominirao - Partizan. Ipak, nije uvek bilo tako... Dueli beogradskih rivala u prošlosti su donosili ozbiljne utakmice, infarkt završnice. Upravo jedna od takvih odigrana je baš na današnji dan - 9. oktobra 1988. godine u Humskoj. 

Crvena zvezda je bila favorit uoči 83. večitog derbija, ali je Partizan nakon samo 100 sekundi došao do prednosti. Vučićević je poslao sjajan centaršut, a najviši u kaznenom prostoru bio je Dragoljub Brnović za 1:0. 

Gosti sa "Marakane" morali su da krenu svim silama ka golu rivala. Najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je Mitar Mrkela, ali je Omerović osujetio njegov pokušaj. Partizan je na startu drugog dela igre ostao sa desetoricom na terenu... 

Crveno-beli su napadali svim silama i tako otvorili mnogo prostora za kontre Partizana. Jednu takvu iskoristio je Vladislav Đukić, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda.