10.10.2024.

12:18

Foto: Starsportphoto

Sport

Iznenađenje za Partizan u Madridu! Amerikanac je ponovo sa ekipom (VIDEO)

Američki košarkaš očigledno neće da gubi vreme, s obzirom da je već propustio dve utakmice crno-belih, a sada je pokazao i koliko želi da bude sa saigračima, iako večeras nema prava da istrči na parket protiv Reala u 2. kolu Evrolige (20.45, Sport klub 1).

Sjajni plejmejker je rano jutros stigao u Madrid i biće na treninzima sa ostatkom tima, ali još ne može da igra. Formalno, on trenutno nije još igrač Partizana, ali bi sva dokumentacija uskoro trebala da bude rešena, pa će već od sledeće nedelje on biti na raspolaganju treneru Željku Obradoviću.

Podsetimo, Vašington se iznenada našao usred NBA trejda Njujorka i Minesote za Karla Entonija Taunsa. Klub iz Humske je odlučio da mu izađe u susret i dopusti mu da ode u SAD, jer je postajala opcija da značajno zaradi, kao i "parni valjak", kojem je sledovalo čak milion dolara na ime obeštećenja.

Niksi su Dvejna platili oko 2,3 miliona dolara, odmah su ga prosledili u Šarlot, za koji je on odigrao dva pripremna meča, a potom dobio otkaz. Čim su Hornetski doneli takvu odluku, momak rođen u Frankfurtu seo je na avion i uputio se pravo u Španiju. 

Sada je samo ostalo da prođu još 24 sata, tokom kojih se on smatra slobodnim igračem na NBA tržištu, a ukoliko niko ne bude zainteresovan da ga potpiše, odlični šuter definitivno će nastaviti sezonu u crno-belom dresu.

Podsetimo, bivši član Indijane i Finiksa je poslednju utakmicu za Partizan odigrao 2. oktobra, protiv Spartaka u Subotici, u okviru ABA lige.