10.10.2024.

19:53

Foto: EPA Images

Sport

(KRAJ) Partizan izgubio od Reala u Madridu

Navijači Partizana, a Boga mi i pojedini igrači, vuku traume iz Madrida, gde je pretprošle sezone sve krenulo po zlu kada je srpski klub imao šansu da se domogne Fajnal fora Evrolige.

Ovoga puta, crno-beli utakmicu sa Realom igraju u sklopu drugog kola elitnog takmičenja. Prošle nedelje, oni su izgubili od Baskonije u Vitoriji i to pošto su u jednom trenutku vodili sa devet poena razlike.

Imali su Beograđani vremena da se psihički oporave od nezgodnog poraza, a kako će se ovoga puta snaći u Madridu, pratite uživo uz portal "Informer".

Real Madrid - Partizan 93:86 (24:24, 26:23, 18:17, 25:22)

Dvorana: "Vizink centar"

Kapacitet: 15.000

Sudije: Mogulkoč, Nedović, Travicki

Real Madrid: Abalde, Kampaco, Rejtan-Mejz, Gonzalez, Hezonja, Musa, Dek, Ibaka, Tavares, Ljulj, Feliz, Ndiaje

Trener: Ćus Mateo

Partizan: Dejvis, Lundberg, K. Džons, Nilikina, Koprivica, Nakić, Marinković, Pokuševski, Braun, Bonga, Lakić, T. Džons

Trener: Željko Obradović

UŽIVO

KRAJ UTAKMICE

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Mogao je Partizan još malo da se rezultatski približi protivniku, ali je Tajrik Džons promašio dva slobodna bacanja. Onda je usledio poprilično konfuzan period igre, na terenu je nastala "otimačina" za loptu, posle čega je isteklo vreme.

39. minut - Ndiaje je na poklon dobio dva slobodna bacanja, pošto ga je Dejvis iz čista mira faulirao. Košarkaš Reala je bio polovičan. Karlik Džons mu je posle pokazao kako se to radi jer je pogodio tri "komada" odmah potom. U kratkom vremenskom intervalu su Kampaco i Nilikina razmenili po trojku.

38. minut - Nilikina je pogodio iz daljine u maniru najboljih košgetera, što nije njegova specijalnost, ali je pokazao da ume da bude precizan. Pogotovo što je isti igrač kasnije pogodio trojku.

37. minut - Ibaka je bio previše usamljen u reketu, što je iskoristio da zakuca. Real je onda preko Ndiajea pogodio trojku i tako moguće stavio tačku na ovaj meč.

36. minut - Gde je stao Karlik Džons u prethodnom, nastavio je u sledećem minutu. Dao je koš za seriju crno-belih od 7:0. Nažalost, onda se Tajrik Džons požalio na povredu, zbog koje je napustio parket. Pošto je Dek pogodio penale, Karlik Džons je ponovo dao koš. Igra maltene sam za Partizan.

35. minut - Crno-beli su konačno uspeli da se presaberu. Karlik Džons je pogodio trojku iz ćoška, koji je tako prekinuo Realovu seriju od čak 15:0. Odmah zatim je isti igrač dao dvojku, što je nateralo Ćusa Matea da pozove minut odmora.

Informer

 

34. minut - Partizan je izgubio loptu pošto je Marinković dodao loptu do Dejvisa koji nije mogao da je stigne. Ova greška je momentalno kažnjena u vidu trojke Muse. Prednost Reala raste. Ponovo je Obradović tražio tajmaut, koji ovoga puta nije urodio plodom. Musa je dao koš posle ofanzivnog skoka.

33. minut - Pošto je trener Obradović zatražio tajmaut, Partizan je defanzivno uspeo da se pribere, ali napadački nije. Tokom 33. minuta nije bilo poena.

32. minut - Kolaps Partizana. Razigrao se Rejtan-Mejz, a Marinković je, da stvar bude gora, napravio nesportski faul na Musi. Real je ovo iskoristio da prvi put dostigne vođstvo dvocifrenom razlikom.

31. minut - Prvi napad Partizana je izgledao loše, ali je Braun izvukao i pogodio dva slobodna bacanja. Rejtan-Mejz je uzvratio trojkom odmah posle.

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Nažalost po Partizan, Kampaco je uzvratio trojkom, a zatim i Dek sa dva poena. Da se Real ne odlepi previše postarao se Marinković, koji je sjajno uposlio Dejvisa samog na ziceru.

29. minut - Dejvis je bio polovičan sa linije penala, da bi se na njegov pogodak nadovezao Braun dvojkom. 

28. minut - Ibaka je prekinuo seriju Partizana pogodivši dva slobodna bacanja. U sledećem napadu je Marinković bio fauliran pri šutu za tri poena, a pogodio je dva od tri penala. Musa je onda pošteno odglumio da je dobio udarac, za šta je nagrađen slobodnim bacanjima. Oba puta je bio precizan.

27. minut - Serija 5:0 Partizana! Prvo je Marinković lako probio i pogodio dvojku, da bi potom Braun bio sam na trojci. Pogotkom je kaznio lošu odbranu Reala!

26. minut - Veoma loša sekvenca za oba tima. Real je promašivao, Partizan pravio greške, te je tako ostalo plus sedam za domaće. Usledio je televizijski tajmaut.

25. minut - Hezonja je dao koš preko Karlika Džonsa, koji je znatno niži od igrača Reala.

24. minut - Partizan za sada ne koristi izostanak Tavaresa. Štaviše, Real se razigrao, "zategao" odbranu i došao do plus osam. Marinković je odmah zatim pogodio trojku i tako ostavio svoj tim u igri.

23. minut - Dobra odbrana Partizana se ponovo završila ofanzivnim skokom Tavaresa i rutinskim zakucavanjem. Ipak, jedna dobra stvar se dogodila crno-belima, jer je isti igrač napravio četvrti faul.

22. minut - Prvi poeni za Real u drugom poluvremenu, Kampaco je protrčao kroz reket Partizana i lako dao koš.

21. minut - Maestralno je Lundberg ukrao loptu Tavaresu, inicirao je kontranapad, posle kojeg je Tajrik Džons dao koš. 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Karlik Džons je pogodio trojku, što nije bilo teško, jer mu je Kampaco greškom ostavio mnogo prostora. Sada je trener Mateo zatražio tajmaut. A onda, na samo Partizanov način, crno-beli su primili koš sa zvukom sirene. 

Marinković je ukrao loptu i dodao je do Brauna. Mogli su Beograđani da povedu, imali su čisti kontranapad, ali je Amerikanac očajno dodao i vratio je posed domaćima. Kampaco je onda promašio trojku, Ibaka je uhvatio skok i pogodio sa zvukom sirene. 

19. minut - Solidnu je odbranu odigrao Partizan na Kampacu, zaustavio je njegov prodor, ali je Ibaka došao do lopte i snažno zakucao. Trener Obradović je zatražio tajmaut, koji se ispostavio kao odličan, pošto je Braun došao do laganih poena.

18. minut - Previše lako Partizan prima koševe, Tavares je još jednom zakucao. Ipak, Tajrik Džons dominira. Bonga ga je sjajno proigrao, a Amerikanac je zakucao uz faul upravo Tavaresa!

17. minut - Kampaco nastavlja da razigrava saigrače i upisao je čak osmu asistenciju, a koš je dao Abalde. S druge strane, Tajrik Džons je iznudio dva penala i pogodio ih.

16. minut - Nova trojka za Partizan, ponovo Bonga! Zatim su Feliz i Dejvis dali po dvojku, pa je razlika ostala četiri poena, s tim što je igrač Reala nezgodno doskočio i tom prilikom se povredio. Odmah potom je šepajući napustio teren i teško je da će se vraćati u igru.

15. minut - Nije imao sreće Partizan, umalo je ukrao loptu, ali su je igrači Reala volšebno osvojili, te su niotkuda dobili prostor da daju lake poene.

14. minut - Sjajan kontranapad Partizana, koji se završio rutinskim zakucavanjem Lundberga. Trener Mateo je bio primoran da zatraži tajmaut, koji je bio plodonosan, pošto je Rejtan-Mejz dao trojku.

13. minut - Tajrik Džons vadi kestenje iz vatre za Partizan. Uhvatio je ofanzivni skok, postigao koš i to uz faul. Ne daju se crno-beli. Ipak, odbrana gostiju je loša u ovim momentima, pa je Ibaka rutinski zakucao i uzvratio. Srećom po Beograđane, Marinković je odmah zatim dao trojku.

12. minut - Tajrik Džons je iznudio faul i pogodio slobodna bacanja, a onda se dogodila nesmotrena greška Pokuševskog, koji je previše mekano ušao u duel sa Dekom. Argentinac je potom pogodio uz faul.

11. minut - Počelo je jednim pogođenim slobodnim bacanjem Ibake, koji je kasnije iz teško pozicije pogodio dvojku. Real je poveo sa plus tri.

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Real je potcenio Brauna, koji ga je kaznio trojkom iz ćoška. Zatim je Hezonja pogodio dva slobodna bacanja, a potom i Abalde. Imao je Partizan 2.8 sekunde za napad, Lundberg je dobio loptu na drugoj strani terena i malo je nedostajalo da pogodi sa zvukom sirene.

9. minut - Kampaco je ubrzao napade Reala, a novu asistenciju je upisao sjajnim dodavanjem za Deka.

8. minut - Bonga je postigao čak petu trojku za Partizan u prvoj četvrtini, da bi Ibaka potom sjajnom leđnom tehnikom dao dvojku.

7. minut - Hezonja se razigrao, sada je pogodio trojku iz ćoška. Odmah potom je Nilikina uzvratio na isti način, a onda je Kampaco razigrao Tavaresa koji je snažno zakucao.

6. minut - Sjajan napad Partizana i trojka Marinkovića. Ipak, sve je upropašćeno nekoliko sekundi kasnije, pošto je Hezonja dao koš uz faul.

Informer

 

5. minut - Tavares je Dejvisu ostavio prostor, što je Partizanov igrač iskoristio da pogodi trojku. Odmah potom, Lundberg je dao koš iz kontranapada.

4. minut - Real je prvi put poveo na utakmici - 8:7. Ndiaje je pogodio trojku, a pre toga je Tavares rutinski zakucao. Serija domaćih 5:0.

3. minut - Ndiaje je domaćima doneo prve poene i to posle kontranapada. Dao je koš uz faul i realizovao je dodatno slobodno bacanje. Sa druge strane, Lundberg je odlično iskoristio blok Dejvisa da položi loptu u koš.

2. minut - Nakić je raspoložen za igru. Uhvatio je ofanzivni skok i pritom bio fauliran, te je sa linije za slobodna bacanja na svoj konto upisao još dva poena. Imali su šansu crno-beli da povećaju prednost, ali nisu iskoristili dobre šanse koje su imali.

1. minut - Idealan početak za Partizan, Mario Nakić je pogodio trojku, da bi odmah potom crno-beli odbranili napad protivnika.

19.58 - Trener Partizana, Željko Obradović, pre meča je istakao da će njegovom timu biti izuzetno teško u Madridu:

- Koliko je to dobar tim, spremali smo se da odigramo najbolju moguću utakmicu, svesni smo njihovih kvaliteta, ali i naših, odradili smo tri dobra treninga kao pripremu za tu utakmicu i da probamo da igramo kao poslednju utakmicu, čak i ovu u Vitoriji, tamo nam je falilo koncentracije do kraja.

Iako je postojala mogućnost da će Real biti oslabljen za neigranje Fakunda Kampaca, žalba Evroligi je odradila posao, te će se omaleni organizator igre naći u sastavu "kraljevskog kluba":

- Kampaco je igrač koji izuzetno utiče na igru Reala, ali oni imaju mnogo kvalitetnih igrača i svi igrači su sposobni da preuzmu njehovu ulogu. Real Madrid nema drugu ambiciju osim da bude prvak Evrope. Igrao on ili ne, nije velika razlika. Što se tiče Marija Hezonje, svi znamo kvalitete, jedan od najboljih šutera Evrope - rekao je Obradović.

19.53 - Dobro veče i dobrodošli na uživo prenos utakmice drugog kola Evrolige između Reala i Partizana u Madridu.