11.10.2024.

11:21

Foto: printscreen

Sport

Partizan čeka pakao! Obradović: Pričali smo sa igračima o ovome!

Partizan je izgubio od Reala u Madridu i tako upisao drugi poraz u dosadašnjem toku Evrolige. Vredi napomenuti da je bio u igri tokom prve tri četvrtine, ali je domaćin serijom od čak 15:0 slomio otpor crno-belih. 

Trener Željko Obradović je posle meča za "Partizan TV" izneo utiske sa meča u "Vizink centru" i otkrio je šta je rekao svojim izabranicima pred početak elitnog takmičenja:

- Nismo koristili faulove. U napadu je bilo dosta dobrih stvari. Kad god bismo bili strpljivi, kada bismo igrali sa više dodavanja, izgledalo je dobro. Stvarno verujem u ovu ekipu. Rekao sam im pre početka Evrolige da će svaka utakmica biti na jednu ili dve lopte. I večeras je tako bilo, kako god je to izgledalo.

Popularni Žoc je potom prokomentarisao zgusnut raspored u narednom periodu, pošto crno-bele sledeće nedelje očekuje takozvano duplo kolo u Evroligi:

- Moramo da nađemo snage, nije to ništa novo. Već smo navikli na taj ritam, igrači to znaju. Pričali smo s njima o tome. Trebalo bi rasporediti minutažu, odmoriti ih i treba videti kako su igrači koji su imali probleme tokom utakmice. Kako je Vanja, kako je Tajrik. Da vidimo ostali da li su zdravi i u odnosu na to ćemo odlučiti ko će se skidati i ko će biti u timu posle Studentskog centra. Sledeće nedelje imamo taj dupli program, prva utakmica u Areni. Ambicije su iste, da napravimo nešto dobro u Evroligi. Zaista verujem u ovu ekipu i mislim da ćemo imati dobru sezonu - objasnio je Obradović.

Karlik Džons je u jednoj izjavi rekao da mu se dopada što se Partizan borio do samog kraja, čak i kada se znalo da će izgubiti. Trener crno-belih se složio sa time:

- To sam i ja rekao. Čestitam im na tome, što imaju veliku želju. To je od prvog dana, otkako smo se skupili, na izvanrednom nivou i nadam se da će tako ostati. Ovo što sam pričao, to je čista košarka, taktičke i tehničke stvari. Na tome ćemo raditi ubuduće. Bez obzira što imamo ovaj raspored, igrači su svesni svega.

Za kraj razgovora se osvrnuo na naredni period:

- Prvo da odigramo protiv Studentskog centra. Nemoguće je u ovom ritmu ne dati igrčaima slobodan dan. Priprema za utakmicu protiv Bajerna će verovatno biti samo jedan trening, odnosno jedan trening takođe na dan utakmice. Ali, tako je svima, nećemo da tražimo izgovore, nego da verujemo u seber i da damo sve od sebe, pogotovo ispred naših navijača. Naravno, da iskoristim priliku da se zahvalim našim navijačima koji su došli ovde da nas bodre iz Beograda, drugih gradova i okolnih zemalja - zaključio je Željko Obradović.