11.10.2024.

14:03

Foto: Starsportphoto

Sport

"Bili smo kumovi, šta ti je život"! Predsednik Partizana slomljen zbog smrti legende kluba

Branko Rašović je preminuo u 83. godini, a ostaće upamćen kao odličan fudbaler, beskompromisni borac i defanzivac koji je za FK Partizan odigrao preko 200 utakmica.

Ova vest potresla je i njegovog dugogodišnjeg prijatelja i kuma Ivana Ćurkovića, počasnog predsednika FK Partizan. Smogao je čuveni funkcioner snage da se javi na poziv Informera i na ivici suza govorio je o svom velikom prijatelju.

- Čuo sam, jutros su mi javili ljudi iz Partizana. Bili smo kumovi, jako bliski. To vam je život. Čuvaćemo najlepše uspomene na njega - kaže Ćurković za Informer.

Branko Rašović je otac nekadašnjeg defanzivca i trenera Partizana Vuka Rašovića. Prema Ćurkovićevim rečima, dugo je bio bolestan, ali uprkos tome, vest ga je jako pogodila.

- Bio je poslednjih godina u teškoj situaciji, demencija, mnoge stvari su se nakupile. Nažalost, preminuo je. Slabo je izlazio van. Pogodilo me je... Šta ti je život, teško je to opisati - kaže Ćurković.

Informer

Dodaje da su prijatelji postali pre 60 godina i da nikad nisu izgubili kontakt.

- Došli smo zajedno u Partizan 1964. godine. Od početka smo bili vrlo bliski. Igrao je on kasnije u Nemačkoj, ja u Francuskoj, ali veze nismo pogubili. Družili smo se i po povratku u Srbiju, kao i naše porodice. Bio je jedan od simbola Partizana šezdesetih godina. Ostaje nam da čuvamo uspomene na Branka - zaključuje Ćurković.