12.10.2024.

17:55

Foto: abaliga.com

Sport

Rutinski kroz Podgoricu! Partizan preboleo Real i upisao 4 od 4 (FOTO/VIDEO)

Košarkaši Partizana igraju bez greške u regionalnom takmičenju, zabeleži su i četvrtu uzastopnu pobedu iz isto toliko utakmica i tako podigli samopouzdanje posle poraza od Real Madrida u Evroligi.

Izabranici Željka Obradovića gostovali su u "Morači", protiv ekipe koja ih je prošle sezone šokirala u finalu ABA Superkupa. Međutim, ovog puta je "parni valjak" krenuo od starta koncentrisano i nijednog momenta nije dozvolio da trijumf dođe u pitanje. 

U rosteru ovog puta, pored Ajzee Majka, nije bilo centra Tajrika Džonsa, koji je doživeo lakšu povredu u Španiji, pa je iz predostrožnosti preskočio ovaj duel. Zbog toga je ponovo među 12 odabranih bio mladi Mitar Bošnjaković.

Odličnu partiju danas je pružio Karlik Džons, od kojeg navijači Partizana mnogo očekuju ove sezone. Reprezentativac Južnog Sudana je postigao 19 poena, uz dva skoka i tri asistencije, a pratili su ga Ife Lundberg sa 13i Brendon Dejvis sa deset koševa.

Najveću prednost crno-beli su stekli u drugoj četvrtini, kada su u jednom trenutku otišli na plus "13", dok je na poluvremenu bio rezultat (35:46). Međutim, u trećoj deonici je bilo najviše uzbuđenja, pošto je isključen trener domaćeg tima Petar Mijović. Crnogorski stručnjak je bio nezadovoljan suđenjem, veoma žustro je protestvovao, zbog čega morao da napusti parket pre vremena.

Ipak, to kao da je motivisalo igrače Studentskog centra, koji su pojačali odbranu, počeli da pogađaju u seriji, pa su na dva minuta pre kraja došli na samo "minus šest". Upali su Beograđani tada u krizu, nisu iskoristili četiri napada zaredom, zbog čega je morao i Obradović da reaguje tajm-autom.

To je dalo rezultat, Karlik Džons je preuzeo stvar u svoje ruke, pogodio posle odličnog prodora uz zvuk sirene i tako prekinuo lošu seriju. Ujedno, to je bio i poslednji trzaj Podgoričana, jer su gosti u poslednjoj deonici ponovo "dali gas" i na 1.50 pre kraja stekli i prednost od 15 poena.

Tada je definitivno postalo jasno da će crno-beli nastaviti seriju pobeda u ABA ligi, a samim tim napravili su i dobru uvertiru za ono što ih očekuje naredne nedelje. To je dupli program u Evroligi i dueli sa Bajernom u Beogradskoj areni (utorak, 20.45) i Makabijem iz Tel Aviva u "Pioniru" (četvrtak, 20.10).