12.10.2024.

18:30

Foto: printscreen

Sport

Specijalna zahvalnost jednom igraču! Željko Obradović otkrio detalj koji niko nije znao!

Iako je imao određene poteškoće, Partizan je u četvrtom kolu ABA lige ubedljivo savladao Studentski centar u Podgorici - sa 20 poena razlike (80:60).

Trener gostujućeg tima, Željko Obradović, na početku konferencije za medije se zahvalio domaćima na gostoprimstvu, kao i navijačima na podršci:

- Hvala na gostoprimstvu na koje uvek nailazimo ovde u Podgorici. Hvala i navijačima Partizana i Studentskog centra koji su bili u sali. Mi smo stigli iz Madrida i praktično posle nepunih 40 i nešto sati smo igrali utakmicu, što nikada nije lako. Uz to smo imali problema, pošto se trening svodio na pripremu utakmice, bez trčanja i sa ponavljanjem nekih stvari, uz šutiranje na koš.

Potom je govorio o zdravstvenim problemima u redovima crno-belih:

- Dejvis je imao probleme pred meč, Vanja je van treninga, plus Tajrik koji nije mogao da igra zbog povrede koju je zadobio u Madridu. Nadamo se da nije ništa ozbiljno. Specijalne pohvale idu za Sterlinga Brauna, koji je juče ostao u hotelu jer je bio bolestan. Danas se osećao bolje i tražio je da bude u timu i da pomogne timu. Zahvalnost svim igračima za ozbiljnost koju su pokazali, ali specijalna zahvalnost ovoj četvorici. To je nešto što nas očekuje kod ovakvog ritma, a mi moramo da vodimo računa o zdravlju igrača.

Informer

 

Kratko je prokomentarisao i izdanje Studentskog centra:

- Želim da čestitam treneru Mijoviću na izvanrednom poslu koji radi, igraju mnogo dobru košarku. Mislim da je bila prilično lepa utakmica.

Na pitanje novinara koliko je potrebno američkim igračima da se naviknu na igranje košarke u Evropi, odgovorio je:

- Dosta sam pričao sa njima o tome, da je košarka u Evropi mnogo drugačija i da je na visokom takmičarskom nivou. Svaka utakmica je važna, a oni moraju da se prilagode na to. Prezadovoljan sam načinom na koji se ponašaju za sada. Imamo odličnu atmosferu, igrači imaju veliku želju. Na tome počinjemo i na tome ćemo da završimo. Bilo je dobrih stvari na utakmici i neke stvari na koje insistriramo i na koje su one svesni. Vodićemo računa o svih 12 igrača koliko ih ima, a ima i onih mlađih na koje takođe treba voditi računa.

Informer

 

Kako je popularni Žoc rekao, još uvek ne zna kada će se Ajzea Majk vratiti na teren i pomoći Partizanu u narednim utakmicama:

- Ne znam, to je pitanje. Vraćamo se za Beograd, sutra moramo da damo igračima slobodan dan, videćemo u ponedeljak kako će da izgleda, teško da će biti u mogućnosti da nam pomogne sledeća dva kola u Evroligi. Prvo da vidimo da li može da počne da trenira, pa ćemo da procenimo da li može da pomogne u utakmici sa Zadrom.

Za kraj izlaganja je pričao o Dvejnu Vošingtonu:

- Vošington se vratio, treba da vidimo da ga registurujemo da ponovo bude naš igrač. Bio je u Madridu sa timom, vratio se u Beograd gde individualno radi i nadam se da će biti u konkurenciji za tim sledeće sedmice.