14.10.2024.

15:30

Foto: abaliga.com

Sport

Bajernovo najjače oružje je on! Žoc zna odakle preti najveća opasnost

Bavarci u Beogradsku arenu dolaze nakon polovničnog učinka. Poraženi su od Panatinaikosa 94:79, ali su na otvaranju takmičenja slavili protiv Reala 97:89.

Crno-beli, sa druge strane ne znaju za pobedu nakon dva kola, ali ovoga puta je iza njih karakteristična atmosfera prepunih tribina. Uprkos tome, Željko Obradović poziva na oprez i posebno ističe doskorašnjeg selektora Nemačke kao pretnju.

Informer

Gordon Herbert

- Igramo protiv tima koji je najbitniju promenu napravio na klupi. Radi se o preiskusnom treneru koji je bio svetski prvak. Vidi se njegov rukopis u igri Bajerna. Svaki prekid ili tajmaut znači promenu odbrane i napada. Imaju mnogo spremnih akcija za šutere. Moramo da budemo spremni na sve te promene i skoncentrisani na defanzivne zadatke. Dobro smo trenirali i pripremili utakmicu - rekao je Žoc.

Kao i mnogo puta do sada, trofejni stručnjak je pohvalio "grobare" i zamolio ih na fer i korektno navijanje. Podsetio je na gostoprimstvo koje je Bajern uvek pružao "parnom valjku" u Minhenu i apelovao na isti tretman u Beogradu.

Prva utakmica u Beogradu, voleo bih da navijači shvate da igramo protiv ima koji nam uvek priredi izuzetno gostoprimstvo. Neka navijaju za nas korektno i iskažu poštovanje prema protivniku. Svi igači vole da igraju kod kuće, nema putovanja - poručio je Obradović.

Informer

Apel za fer navijanje

Veliko olakšanje za Obradovića i navijače je podatak da su svi igrači u konkurenciji za susret sa Bavarcima. Ajzea Majk je napokon počeo da trenira, dok su Vanja Marinković, Sterling Braun i Brendon Dejvis zalečili svoje manje povrede.

Majk je počeo da trenira, Mitar Bošnjaković i Aleksa Dimitrijević su nam se pridružili iz juniorskog pogona. Ostali nemaju većih problema, svi su sposobni za nastup - saopštio je Željko.