15.10.2024.

12:32

Foto: Starsportphoto

Sport

Lučić se raduje ponovnim susretom sa "grobarima"! Čudno, Partizan je i dalje moj klub!

Mnogi su se nadali da će Lučića ove sezone gledati u crno-belom dresu, međutim od toga nije bilo ništa, a on i ove godine brani boje Bavaraca.

Iskusno krilo je odgovarao na pitanja novinara pred večerašnji duel, a kako kaže, očekuje tešku borbu, jer je Partizanu ovo prva utakmica kod kuće. 

- Znamo koliko su faktor navijači i koliko mogu da nose ekipu. Gledajući ovako sa strane igrajući sa nekima i protiv nekih iz ovogodišnje ekipe, da će publika biti pomoć neće izazvati neku vrstu paralize, već će izazvati pomoć. Sa te strane nas očekuje vrlo težak meč - započeo je Lučić.

Informer

 

Za srpskog asa će ovo biti poseban meč, a tek drugi u karijeri da igra protiv crno-belih pred "grobarima".

- Imao sam samo jednu priliku da igram. Čudno, ja i dalje na Partizan gledam na svoj klub, koji me je formirao u kom sam formiran ne samo kao igrač već kao i ličnost. Uvek sa posebnom emocijom pratim utakmice i igram ovde - istakao je Lučić.

Prošle godine delio je svlačionicu sa Isakom Bongom, koji je ove sezone pojačao ekipu Željka Obradovića.

Informer

 

- On je izvanrerdan timski igrač, neko ko će svojim talentom doneti 15 ili 20 poena, igrač koji može biti iks faktor, pozitivan za svlačionicu. Misli samo na rezultate ekipe. Kao što sam rekao, pravi potpis za Partizan - dodao je Lučić.

Novi trener Bajerna je Gordon Herbert, a evo kako naš nekadašnji reprezentativac vidi saradnju s njim. 

- Dosta promena, na neki način ja sam na to i navikao u Bajernu. Zadržati neke igrače koji su statistički imali dobre sezone, teže da odu u veće klubove. Veliki broj momaka koji su bili tu prošle godine ima priliku da sarađuje sa ovim trenerom, mislim da sve to ide u dobrom pravcu, juče smo imali teško gostovanje u Bonu, eliminacionu utakmicu koje se igra u toku sezone, u prošlosti smo imali kikseve i takvi momenti znaju da odvedu sezonu u drugu stranu. Teška nedelja, prvo Panatinaikos, njhovo prvo domaćinstvo, Bon, pa onda Partizan, potom Pariz, pa još jedna utakmica u domaćem prvenstvu. Zgusnut i težak raspored, ali mislim da je ekipa spremna - zaključio je Vladimir Lučić.