15.10.2024.

23:22

Foto: Starsportphoto

Sport

Voleo bih da igrači ovo prihvate! Obradović kratko i jasno: Prezadovoljan sam!

Iako je delovalo da će Partizan rutinski doći do pobede protiv Bajern Minhena u utakmici trećeg kola Evrolige u "Beogradskoj areni", do kraja susreta je došlo do određene neizvesnosti. Ipak, crno-beli su na kraju slavili i tako upisali prvi trijumf u ovom takmičenju.

Trener Željko Obradović je po završetku meča održao konferenciju za medije, na kojoj je istakao da je prezadovoljan kako tim funkcioniše, kako se slaže i kako igra:

- Ekipa je igrala izvanredno i prezadovoljan sam kako smo igrali. Prezadovoljan!

Partizan je u određenoj meri odmorio ključne igrače pred duel sa Makabijem. Koliko je to važno za popularnog Žoca?

- Naravno da je to bitna stvar, da smo odmorili. Igramo protiv tima koji je dobio dva razlike, video sam taj rezultat. To znači da i njima i nama sledi teška utakmica i bitno je da smo koristili dosta igrača. Frenk je imao 27 minuta, svi ostali su tu oko 22. Što se toga tiče, to nije loše.

Prema mišljenju jednog novinara, Partizan je napokon rešio problem hvatanja skokova:

- Nije napokon. Mi radimo, bez obzira na prve dve utakmice u Evroligi. Verujem u svoje igrači, da imaju dosta kvaliteta i da ćemo dosta pozitivnih stvari uraditi. Zašto to kažem? Gledam ih na treningu, kako pričaju... Utakmica je bila na dve lopte, nije se pobeda dovodila u pitanje.

Informer

Obradović smatra da ne bi bilo normalno da je tim u potpunosti uigran:

- Ne bi bilo normalno da igramo kao da smo dve ili tri godine zajedno. Mi smo dva meseca zajedno. Neke stvari prepoznajemo i igramo dobro, a danas smo igrali dobro i pametno. Generalno, dižemo se, igrači sve više shvataju kako želimo da igramo, pogotovo u nekim trenucima utakmice i kada se ona priprema, kako da se braniš i kako da napadaš. Verujem u ovu ekipu i verujem da će biti sve bolje.

Dosadašnji rezultati u Evroligi nisu neočekivani prema mišljenju legendarnog Čačanina:

- Ne znam za koga su neočekivani. Za mene je kvalitet ekipa na visokom nivou, bilo ko može da pobedi bilo koga, prerano je da se priča o tome. Niko nije u specijalnoj formi, od onoga što sam pogledao. Šta bi inače drugo radio, nego gledao utakmice? Svi traže formu i traže ono što mi tražimo, a to je da se ekipa uigrava.

Partizan je imao sjajan procenat šuta na utakmici sa Bajernom:

- Posledica dobrog procenta šuta je ono na čemu insistiramo. Na treningu. Da se poštuje prostor i tajming i očigledan kvalitet pretočimo da imamo otvorene šuteve. To je ono što nam je falilo na prve dve utakmice. Možda i večeras. Slika je neuporedivo bolja. Dobri su procenti, ali ne treba da spavamo, nego da nastavimo da igramo. Imaju situacije koje su evidentne, a na kojima insistiramo, igrači prihvataju to, ali ne u meri u kojoj bih voleo. Ali to je sve normalno.

Crno-beli su konačno odigrali utakmicu u Evroligi pred svojom publikom:

- Jeste. Igrači se ponašaju fenomenalno. Imamo izvanrednu atmosferu u svakom pogledu. To bih voleo da se nastavi, rekao sam im da pokažu želju, borbenost i da igraju košarku. Vidi se da uživaju. Sada ulazimo u seriju utakmica i sada treba da se pokaže kako se igra na 48 sati. Prošle godine smo imali probleme kada smo igrali na 48 sati, ove godine je drugačije.