16.10.2024.

11:53

Foto: ATAIMAGES

Sport

"Grobari" već godinu dana gledaju isti film! Partizan gazi, pa strepi od drame

Partizan se nepotrebno kockao i umalo od gotovog napravio veresiju na utakmici sa Bajernom u trećem kolu Evrolige. Vodio je i sa 22 poena razlike, diktirao je tempo, priređivao atraktivne poteze... Sve je ukazivalo na ubedljivu pobedu.

Zbog čega se ona nije dogodila, pravo je pitanje. Vanja Marinković tvrdi da je na poluvremenu došlo do opuštanja u timu, a Željko Obradović da je to sve normalno ako se ima u vidu da je ekipa nova.

Kako bilo, jedna stvar je neporeciva - navijačima se smučilo da gledaju jednu te istu stvar na svakom meču. Crno-beli bi odlično igrali, pa bi u jednom trenutku volšebno doživeli kolaps, koji bi prouzrokovao da dobijen duel postane neizvestan ili da neizvestan susret postane ubedljiv poraz. 

Kao pokvarena ploča koja svira više od godinu dana.

Tokom meča sa Bajernom je spomenuta situacija najbolje mogla da se vidi. Kada su Bavarci pretili da će preokrenuti tokom poslednje četvrtine, sve tribine, osim one na kojoj su organizovani navijači, su zanemele!

Što je u potpunosti očekivano, jer su utakmice Partizana postale monotone i njihov tok sada već može da se predvidi. Primljen koš u poslednjim sekundama, pa kolaps, pa vađenje kestenja iz vatre. I tako ukrug. 

Euforije zbog pobede nije bilo, a danas se najmanje priča o atraktivnim potezima i lepoj igri crno-belih, pošto je na sjajno izdanje iz prvog poluvremena bačena senka malokrvnim nastupom u drugoj polovini susreta.

Informer

 

Posebno zabrinjavajuća okolnost je to što se jedan segment mentaliteta ekipe nije promenio u odnosu na prošlu sezonu, iako su svi igrači promenjeni. Istina, sadašnji sastav je neuporedivo borbeniji i srčaniji, ali neobjašnjivi padovi u igri su ostali. 

Na Partizanovu sreću, njegovi navijači su ekstremno lojalni, pa uprkos činjenici da je igra tima ponekad negledljiva, u potpunosti ispunjavaju dvoranu.

Ipak, publika je protiv Bajerna bila atipično tiha u drugom poluvremenu i to je savršen signal da je potrebno da se crno-beli što pre priberu i prekinu neslavni trend.

Jer, sve ima svoje granice.